Monday, March 24, 2014

ΥΠΕΞ: Συναντήσεις και επαφές ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκου Γεροντόπουλου στη Μελβούρνη

ΥΠΕΞ, Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος συνέχισε σήμερα, Δευτέρα 24 Μαρτίου, την περιοδεία του στην Αυστραλία. Συναντήθηκε στη Μελβούρνη με τον Επίσκοπο Δέρβης, Ιεζεκιήλ στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και στη συνέχεια επισκέφθηκε δυο από τα ελληνικά σχολεία της πόλης, όπου είχε συζητήσεις με διευθυντές, καθηγητές και μαθητές, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία τους.

Ο κ. Γεροντόπουλος συνάντησε, ακολούθως, στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βικτώριας, τους Γιάννη Πανταζόπουλο, Τζένη Μικάκου, Λεωνίδα Ταρλάμη και Ανδρέα Κάτο, πολιτειακούς βουλευτές, προερχόμενους από την Ομογένεια.

Ο κ. Γεροντόπουλος, τους ευχαρίστησε για όσα κάνουν, όχι μόνο για τους απόδημους της Μελβούρνης και γενικότερα της Αυστραλίας, αλλά και για τη στήριξη των εθνικών θεμάτων της Ελλάδος και ζήτησε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία τόσο με αυτούς, όσο και με τους υπόλοιπους, ομογενείς πολιτικούς.

Περαιτέρω, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε το Hellenic Museum, όπου και ξεναγήθηκε, ενώ είχε στον ίδιο χώρο συνάντηση με το προεδρείο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης (HACCI). Άκουσε τις απόψεις τους και τα αιτήματα που έχουν, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να αυξηθεί η οικονομική και εμπορική συνεργασία Ελλάδος και Αυστραλίας.

Ο κ. Γεροντόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση για την Εθνική μας Επέτειο, που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στην Μελβούρνη. Μίλησε στους εκπροσώπους της ομογένειας, αλλά και σε Αυστραλούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση στο Queens Hall του Πολιτειακού Κοινοβουλίου. Παράλληλα είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πολιτειακό Υπουργό Πολιτισμού κ. Mathew Guy, ο οποίος επίσης ήταν από τους ομιλητές στην εκδήλωση για την επέτειο του 1821.

Αύριο, Τρίτη, 25 Μαρτίου, ο κ. Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Αυστραλίας Καμπέρα.

 mfa.gr
24/3/14

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

 




No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin