Friday, March 7, 2014

ΥΠΕΞ: Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντ. της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημ. της Γερμανίας J. Gauck (Αθήνα, 06.03.2014)

ΥΠΕΞ, Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014
-
Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ συναντήθηκε, χθες το βράδυ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Ρώμη.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Γκάουκ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε στα διάφορα αρνητικά και άδικα για την Ελλάδα στερεότυπα που αναπαράγονται σε μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ και έδωσε έμφαση στη στενή ελληνογερμανική συνεργασία, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
Τόνισε δε, ιδιαιτέρως, τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού, με χαρακτηριστικότερο το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ήδη επιτευχθεί, τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και την ιδιορρυθμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού δημοσίου χρέους, που το καθιστούν μακροπροθέσμως βιώσιμο.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, επίσης, στην ελληνογερμανική συνεργασία στο πλαίσιο της Kοινής Eξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κ. Γκάουκ, ότι στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου οφείλει να ακολουθεί την επίσημη θέση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, υπογράμμισε προς τον κ. Γκάουκ ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θέτοντας το ζήτημα αυτό, εκφράζει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής και του ελληνικού λαού και, προφανώς, αυτή είναι η θέση της ελληνικής Κυβέρνησης, που είναι αρμόδια για την χάραξη της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Γκάουκ για τις συνομιλίες που είχε, στο πλαίσιο των εξαιρετικών ελληνογερμανικών σχέσεων αλλά και της διεθνούς νομιμότητας με τους Γερμανούς ομολόγους του, για το θέμα αυτό, το οποίο συνδέεται με τις ηθικές και ιστορικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις φρικαλεότητες της κατοχικής περιόδου.

mfa.gr
7/3/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin