Tuesday, April 29, 2014

Το 70% των νέων θεωρούν πλεονέκτημα την προσχώρηση στην ΕΕ

Η προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πλεονέκτημα για στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον στο οποίο ζούμε, δηλώνει το 70% των νέων, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε εν όψει της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας 2014 στο Στρασβούργο. Στην έρευνα συμμετείχαν Ευρωπαίοι ηλικίας 16-30 ετών, από όλα τα κράτη μέλη. Τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν τα πέντε βασικά θέματα της εκδήλωσης και θα χρησιμοποιηθούν ως βάση των συζητήσεων στην εκδήλωση στο Στρασβούργο.


Νέοι και ανεργία
Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι στην χώρα τους οι νέοι έχουν περιθωριοποιηθεί και αποκλειστεί από την οικονομική και κοινωνική ζωή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης (57%). Περισσότεροι από 4 στους 10 Ευρωπαίους δήλωσαν ότι θα ήθελαν να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να εκπαιδευτούν σε άλλη χώρα της ΕΕ, ενώ λίγο πάνω από το ένα τέταρτο των νέων αισθάνονται αναγκασμένοι να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλο κράτος της ΕΕ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η ψηφιακή επανάσταση
Ο τομέας της τεχνολογίας ως προσωπική επιλογή σταδιοδρομίας έχει μικρή απήχηση στους νέους ανθρώπους, παρόλο που οι ίδιοι περιμένουνδημιουργία πολλών θέσεων εργασίας σε αυτόν το τομέα στο μέλλον. Στο ζήτημα του ρόλου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ποιότητα της δημοκρατίας μας, οι νέοι είναι διχασμένοι: το 46% πιστεύει ότι αποτελούν πρόοδο για τη δημοκρατία, ενώ το 41% πιστεύει ότι τη θέτουν σε κίνδυνο.

Το μέλλον της ΕΕ
  • Επτά στους δέκα νέους της ΕΕ, θεωρούν ότι η προσχώρηση στην ΕΕ αποτελεί πλεονέκτημα δεδομένης της παγκοσμιοποίησης (70%) και το 44%, πιστεύει ότι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να συμμετέχουν ενεργά στην ΕΕ.

Βιώσιμη ανάπτυξη
Πολλοί νέοι στην ΕΕ έχουν υιοθετήσει καθημερινά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως το διαχωρισμό των σκουπιδιών (74%).

Ευρωπαϊκές αξίες
Οι νέοι πιστεύουν ότι το ΕΚ πρέπει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα (51%), την ελευθερία του λόγου (41%) και την ισότητα των φύλων (40%).

Ολόκληρη έρευνα στο σύνδεσμο δεξιά. [europarl.europa.eu]
29/4/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin