Tuesday, May 13, 2014

Δηλώσεις του Αντ. της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου, προς τους Έλ. ανταποκριτές στις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση του ΣΓΥ της ΕΕ (Τσίπρας/Ουκρανία)

Από την σελίδα του ΥΠΕΞ (13.05.2014) σχετικά με την Ουκρανία:

... Δημοσιογράφος: Αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στη Ρωσία. Θα ήθελα να μάθω αν είχε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών πριν πάει εκεί, αν το επεδίωξε αυτός ή αν το επιδιώξατε εσείς;

Ευ. Βενιζέλος: Όχι, ο κ. Τσίπρας δεν μας ενημέρωσε, στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας τουλάχιστον του Υπουργείου Εξωτερικών, ότι πρόκειται να ταξιδέψει στη Μόσχα. Θα μπορούσαμε να τον έχουμε εφοδιάσει με πληροφορίες, υλικό και έγγραφα. 
Παρατήρησα με μεγάλη μου θλίψη ότι συναντήθηκε με την κυρία Matvienko στη Μόσχα και παρουσία της Προέδρου της Ρωσικής Άνω Βουλής -η οποία είναι παλιά φίλη της Ελλάδας, θα μου επιτρέψετε να πω και προσωπική μου φίλη- κατηγόρησε εμένα ως Υπουργό Εξωτερικών ότι έσπευσα να αναγνωρίσω τη σημερινή Kυβέρνηση της Ουκρανίας. 

  • Δε θυμόταν ότι τη σημερινή Kυβέρνηση της Ουκρανίας έχει αναγνωρίσει και ο Πρόεδρος Putin, και η Ρωσική Κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται συνεχώς με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας και μετέχουν μαζί στη διαδικασία της Γενεύης. 

Επίσης, τον ευχαριστώ πάρα πολύ, που θεωρεί ότι κάθε τι που σχετίζεται με τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας, είναι ατομική μου υπόθεση. 


Δεν λειτουργούν έτσι οι κυβερνήσεις και ιδίως οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Ελπίζω, όταν θα κάνει την κυβέρνησή του με τον κ. Καμμένο, να συνεννοείται με τον εταίρο του για τις μεγάλες αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής..............http://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/deloseis-tou-antiproedrou-tes-kuberneses-kai-upourgou-exoterikon-euaggelou-benizelou-pros-tous-ellenes-antapokrites-stis-bruxelles-meta-te-sunedriase-tou-sumbouliou-genikon-upotheseon-tes-ee-bruxelles-13052014.html
13/5/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin