Saturday, May 31, 2014

Ποινική υπόθεση κατά των ενόχων για τους θανάτους αμάχων στην Ουκρανία ανοίγει η Ρωσία

Να μηνύσει τους ενόχους για τους θανάτους των αμάχων και των παιδιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεσμεύτηκε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας. «Οι ένοχοι για τους θανάτους των αμάχων και των παιδιών πρέπει να διωχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο εκπρόσωπος της Ερευνητικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Μάρκιν και πρόσθεσε: «Κι αν καμία χώρα στον κόσμο δεν είναι σε θέση να παραδεχτεί το προφανές γεγονός ότι οι ουκρανικές Αρχές ενεργούν ως εγκληματίες, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας θα αναλάβει την ευθύνη ανοίγοντας ποινική υπόθεση».

«Ήδη η Ερευνητική Επιτροπή έχει αρχίσει να συλλέγει στοιχεία για κάθε πρόσωπο που συμμετέχει σε εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ασφάλειας των ανθρώπων, και δεν αρκείται στο να διαπιστώνει ότι διαπράττονται εγκλήματα σε βάρος αμάχων» ανέφερε ο Μάρκιν και τόνισε: «Αν οι πολιτικοί του Κιέβου και της Δύσης προτιμούν να ζουν μέσα στην πραγματικότητα της προπαγάνδας, σαν το παιδικό παραμύθι με τα καινούργια ρούχα του βασιλιά, τότε είναι πρόβλημά τους. Εμείς εδώ στη Ρωσία θα εξετάσουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα».
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ήδη ανοίξει ποινική υπόθεση για τις απαγορευμένες μεθόδους και τακτικές που χρησιμοποιούν αγνώστου ταυτότητας στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και μέλη του ακροδεξιού Δεξιού Τομέα εναντίον των πολιτών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, βάσει του άρθρου 356, παράγραφος 1 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα περί χρήσης απαγορευμένων μεθόδων και τακτικών πολέμου, ανέφερε ο Μάρκιν.
31/5/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 ----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin