Friday, May 2, 2014

Ρωσικό ΥΠΕΞ προς Δύση: Εγκαταλείψτε την καταστροφική σας πολιτική στο ουκρανικό

Να εγκαταλείψει η Δύση την καταστροφική της πολιτική στο θέμα της Ουκρανίας και αυτοί που αυτοανακυρήχθηκαν Αρχές του Κιέβου πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και κάθε είδους πράξη βίας εναντίον του ίδιου τους του λαού, να απελευθερώσουν τους πολιτικούς κρατουμένους και να διασφαλίσουν πλήρη ελευθερία στη δημοσιογραφική δραστηριότητα, απαιτεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Μόνο αν γίνουν αυτές οι κινήσεις θα ξεκινήσει μια πραγματική διαδικασία αποκλιμάκωσης της κατάστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα ένας πραγματικός πολιτικός διάλογος με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ο οποίος θα καταλήξει σε γενικά αποδεκτές συμφωνίες για το μέλλον της χώρας».

  • Το Κίεβο παρεμποδίζει τις απόπειρες για ειρηνική διευθέτηση

Υποστηρίζοντας την πολιτική της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων που ακολουθούν οι διοργανωτές του πραξικοπήματος του Κιέβου «οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνουν μια τεράστια ευθύνη, εμποδίζοντας στην πραγματικότητα τις απόπειρες για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει: «Από αυτήν την οπτική, η ισχυρή άρνηση της Ουάσινγκτον (σε αντίθεση με τη θέση της στη σύνοδο της Γενεύης στις 17 Απριλίου) να υποστηρίξει μια πρωτοβουλία για έναρξη διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων του Κιέβου και των νοτιοανατολικών περιοχών της Ουκρανίας υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία δεν φαίνεται να είναι διόλου τυχαία», καταλήγει η δήλωση του υπουργείου.

rbth.com
2/5/14
--------------------------------------
--------------------------------------
  • Russian foreign ministry tells West to halt 'destructive' Ukraine policy 
Russia's Foreign Ministry called on Friday on Western powers to give up their "destructive" policy on Ukraine and urged Kiev to stop its "punitive operation" in the south-east of the country.
"This will allow a real process of de-escalation to begin," the ministry said in a statement.
It added that the West was effectively preventing a peaceful resolution to the Ukraine crisis by backing the Kiev authorities. 
[jpost.com]
2/5/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin