Wednesday, June 25, 2014

Κοινωνία δύο ταχυτήτων με τη βούλα των δικαστών...

Στη 60σελιδη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που λήφθηκε υπό την προεδρία του Κ. Μενουδάκου τον Απρίλιο του 2013 (δηλαδή πριν 14 μήνες!) και δημοσιεύθηκε χθες, το ανώτατο δικαστήριο διατηρεί σε ισχύ όλα τα μέτρα του Μνημονίου 2 που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα. 

Οι ανώτατοι δικαστές για «λόγους υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος» αποφάνθηκαν ότι είναι συνταγματικές και σύμφωνες με την ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) τόσο η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. 


Συνταγματική ακόμα η κατάργηση του επιδόματος γάμου, συνταγματική και η κατάργηση της μετενέργειας, η κατάργηση δηλαδή της υπογραφής των εθνικών γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τους κατώτατους μισθούς, έπειτα από διαπραγματεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων.

.....Από την άλλη οι δικαστές της Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν τον Δεκέμβριο του 2013 αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ τις περικοπές στις απολαβές τους από τον Αύγουστο 2012.............Κοινωνία δύο ταχυτήτων με τη βούλα των δικαστών

25/6/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin