Tuesday, July 15, 2014

Μεταρρυθμίσεις και δημοψήφισμα για την Ε.Ε. υπόσχεται ο νέος βρετανός υπ. Εξωτερικών (δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασίας με τον Άσαντ)

...Ερωτηθείς για τις προθέσεις του απέναντι στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Φ. Χάμοντ απάντησε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασίας με τον Άσαντ. Ο Άσαντ πήγε πολύ μακριά», αναφερόμενος στις «επιθέσεις εναντίον των ίδιων του των πολιτών. Τις σφαγές. Στην ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώθηκε πέρα από τους χειρότερους φόβους».

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να υποστηρίζουμε τη μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία, η οποία είναι δεσμευμένη σε ένα δημοκρατικό μέλλον για τη χώρα», τόνισε ο κ. Χάμοντ...


«Το μήνυμα που οι εταίροι μας στην Ε.Ε. θα έπρεπε να εξάγουν από τον διορισμό μου είναι η ενθουσιώδης δέσμευσή μου στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» της Ένωσης, είπε χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Χάμοντ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν από την αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο.
«Ελπίζω ότι θα πετύχουμε να διαπραγματευτούμε μια μεταρρύθμιση της Ε.Ε, η οποία θα λειτουργεί για τον βρετανικό λαό, για τα βρετανικά εθνικά συμφέροντα και για τους πολίτες της Ευρώπης, διότι έχουν ανάγκη μια μεταρρύθμιση τόσο, όσο και εμείς», πρόσθεσε ο Φ. Χάμοντ.
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί στενά «με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών σε αυτή τη διαδικασία της μεταρρύθμισης, ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία» για τη χώρα.
«Μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία την οποία ο βρετανικός λαός θα επικυρώσει με ένα δημοψήφισμα», εκτίμησε ο κ. Χάμοντ και συμπλήρωσε: «Ο βρετανικός λαός μέσω δημοψηφίσματος θα αποφασίσει αν η συμφωνία είναι καλή και προς το βρετανικό εθνικό συμφέρον».
Ο διορισμός του 58χρονου ευρωσκεπτικιστή Φίλιπ Χάμοντ στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας σηματοδοτεί στροφή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, με την οποία επιδιώκει να ικανοποιήσει τη δεξιά και ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα των Συντηρητικών, δέκα μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και να αντιμετωπίσει τη διαρροή ψηφοφόρων προς το ευρωφοβικό κόμμα Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ που θριάμβευσε στις ευρωεκλογές.....
enet.gr
15/7/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin