Thursday, July 31, 2014

Nομικά παράνομες οι κυρώσεις, λέει ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας. ("ποινές ακόμη και σε ολόκληρα έθνη")

Με την επιβολή κυρώσεων σε πεδίο πέραν της εθνικής τους δικαιοδοσίας, οι χώρες της Δύσης έχουν περιέλθει σε ολοφάνερο νομικό ατόπημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας και στενό συνεργάτης του προέδρου Πούτιν, Σεργκέι Ναρίσκιν, η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι νομικά παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη.

«Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες και κατ' επέκτασην άκυρες, και όχι μόνο γιατί είναι μονομερείς. Προφανώς κάποιοι ηγέτες της Δύσης - ιδιαίτερα πέραν του Ατλαντικού - έχρισαν εαυτόν διεθνή δικαστή που αποφασίζει κατά το δοκούν ποιός είναι ο ένοχος, πιστοποιεί ευθύνες και επιβάλλει αυθαίρετα ποινές ακόμη και σε ολόκληρα έθνη.



Αυτοί οι ηγέτες δεν φαίνεται πως ενοχλούνται πως τέτοιες ενέργειας είναι εντελώς εκτός από τη δικαιοδοσία τους», τόνισε ο Ναρίσκιν και συνέχισε: «Αν και η εποχή των συγκρούσεων μεταξύ των αυτοκρατοριών έχει παρέλθει, οι απόπειρες πολιτικού περιορισμού της Μόσχας και τα γεωπολιτικά τεχνάσματα που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση εξακολουθούν να υπάρχουν.

 Και αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που κρύβονται πίσω από τα κακέκτυπα των ψυχροπολεμικών μεθόδων όπως οι διάφορες κυρώσεις και οι μαύρες λίστες».
[rbth.com]
31/7/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin