Monday, July 14, 2014

Έναρξη της συνόδου: να λάβουν χρηματοδότηση τα Βαλκάνια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, λέει ο Πρόεδρος Schulz

Η συλλογική αλληλεγγύη από την οποία χαρακτηρίστηκε η διασυνοριακή επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και την Κροατία τον Μάη του 2014 θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογη χρηματοδότηση από την ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, κηρύσσοντας την έναρξη της δεύτερης συνόδου ολομέλειας του Ιουλίου.


Πολλές ζωές χάθηκαν από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη βουλγαρική πόλη Βάρνα. Ο κ. Schulz προειδοποίησε ότι τόσο ο γεωργικός τομέας όσο και η τοπική οικονομία θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ανακάμψουν.


Οι ακούραστες προσπάθειες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Σερβίας και της Κροατίας να ανακουφίσουν μια περιοχή που χαρακτηρίστηκε από πολλές συγκρούσεις κατά τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει να συνοδεύονται από ανάλογη ενίσχυση και χρηματοδότηση από την ΕΕ, επέμεινε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσθέτοντας ότι τις προσπάθειες αυτές δυσχέραναν εναπομείνασες νάρκες.

Εισερχόμενοι ευρωβουλευτές

Ο Ιταλός Lorenzo Fontana αντικατέστησε τον Flavio Tosi (μη εγγεγραμμένοι, Ιταλία) στις 9 Ιουλίου. Οι ιταλικές αρχές είχαν δηλώσει ότι η ιδιότητα του κ. Tosi ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν συμβιβαζόταν με τη θέση που ήδη κατείχε.

Απερχόμενοι ευρωβουλευτές
Ο Willy Meyer (Ευρ. Εν. Αρ., Ισπανία) παραιτήθηκε από τη θέση του στις 9 Ιουλίου.

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

  • Την Τρίτη, κατόπιν αιτήματος της ομάδας των ΕΣΜ, προστέθηκαν δηλώσεις εκπροσώπων της Επιτροπής και του Συμβουλίου σχετικά με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα.

Την Τετάρτη, τη συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα συνοδεύσει σχετικό ψήφισμα, κατόπιν αιτήματος της ομάδας της Ευρ. Εν. Αρ.

europarl.europa.eu
14/7/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin