Sunday, August 31, 2014

Άγκελα Μέρκελ/Γκρούεφσκι: Грци будали αναγνώρισαν την FYROM με το "όνομα" της. (Επίλυση προβλημάτων θέλει η Γερμανία)

[ΣΗΜ: Το καθυστερημένος/καθυστερημένη είναι μέσα σε εισαγωγικά. Όπως και το Μακεδονία μερικές φορές.]

Πόσο "καθυστερημένος/η" πρέπει να είναι κάποιος/α που να μην είναι σε θέση να καταλάβει ότι αν επαναλαμβάνουμε τόσες φορές τον όρο "Μακεδονία" όσο και οι Σκοπιανοί, όσο και οι δυτικοί αξιωματούχοι, κάποτε θα ξεχαστούμε και θα πούμε "Μακεδονία" εννοώντας την γειτονική χώρα.

Τότε θα γελάνε Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μαζί μας και με το δίκιο τους. 


Δεν έχει σημασία αν ο όρος είναι σε εισαγωγικά, ούτε αν το είπε σήμερα κάποιος Αυστριακός, αύριο κάποιος Σλοβένος. Το σημαντικό είναι τα εθνικά αντανακλαστικά σε επίπεδο δημοσιογραφίας.
 Εκτός και αν συμβαίνει τίποτα άλλο πιο τρομακτικό που δεν μπορεί να το φανταστεί ο απλός Έλληνας πολίτης.
30/8/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

  • Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αναφορά του Κοινού Ανακοινωθέντος της Διάσκεψης του Βερολίνου για τα Δυτ. Βαλκάνια ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ...

ΥΠΕΞ, Παρασκευή, 29 Αύγουστος 2014:
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωσταντίνος Κούτρας, σε απάντησή του σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με την αναφορά του χθεσινού Κοινού Ανακοινωθέντος της Διάσκεψης του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια στο ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία με τη μεσολάβηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Πρέσβη κ. Matthew Nimetz, για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η ελληνική θέση έχει διατυπωθεί με απόλυτη σαφήνεια και συνιστά μια υπεύθυνη τοποθέτηση σύμφωνη όχι μόνο με τις εθνικές ευαισθησίες αλλά και με τις ευρωπαϊκές αντιλήψεις και τη διεθνή νομιμότητα. Το κλειδί της ουσιαστικής εξέλιξης της διαδικασίας αυτής δεν βρίσκεται συνεπώς στην Αθήνα.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί, από ελληνικής πλευράς, το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι διμερές αλλά είναι ένα θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ένα θέμα που άπτεται των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής σταθερότητας. Ως εκ τούτου, ένα θέμα σχετιζόμενο, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα γενικής εφαρμογής κριτήρια της Κοπεγχάγης. Άλλωστε, σε σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα εκκρεμούν και αλλά κρίσιμα θέματα που έχουν επισημανθεί στα τελευταία σχετικά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013».
http://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/apantese-ekprosopou-upeks-se-erotese-demosiographou-skhetika-me-anaphora-tou-koinou-anakoinothentos-tes-diaskepses-tou-berolinou-gia-ta-dut-balkania-os-pros-to-zetema-tes-onomasias-tes-pgdm.html
29/8/14
-------------------------------------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin