Sunday, September 28, 2014

Γαλλία: Ανακτά τον έλεγχο της γερουσίας η Δεξιά

Πρακτικά, δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις καθώς η Εθνοσυνέλευση υπερισχύει της Γερουσίας στην περίπτωση διαφωνίας σε ένα νομοσχέδιο.....
 
Η συντηρητική Δεξιά, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση στη Γαλλία, φαίνεται πως επικρατεί στη Γερουσία, τον έλεγχο της οποίας είχε χάσει το 2011, στις εκλογές για τη μερική ανανέωση της σύνθεσης του σώματος που διεξήχθησαν σήμερα, γεγονός που συνιστά άλλο ένα εκλογικό πλήγμα για την σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Για πρώτη φορά, το Εθνικό Μέτωπο θα εισέλθει στην άνω Βουλή του Κοινοβουλίου έχοντας εκλέξει 2 Γερουσιαστές στη νοτιοανατολική Γαλλία με την πρόεδρο του κόμματος της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπεν να κάνει λόγο για μια «ιστορική νίκη».


Η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), του πρώην πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί, και οι κεντρώοι του σύμμαχοι του κόμματος Ένωση Δημοκρατών και Ανεξάρτητων (UDI) κατέγραψαν ένα προβάδισμα 10- 20 εδρών, επιβεβαίωσαν σήμερα πολλά ηγετικά στελέχη του UMP βάση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων στο τέλος του δευτέρου γύρου.

Τα δύο κόμματα (UMP- UDI) δεν χρειαζόταν παρά να αποσπάσουν 7 έδρες από την Αριστερά προκειμένου να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία των 175 εδρών επί των συνολικά 348.

Οι σημερινές κάλπες αποτελούν την τρίτη κατά σειρά εκλογική ήττα για τους Σοσιαλιστές που κυβερνούν, μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου και τις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου.

Πρακτικά, δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις καθώς η Εθνοσυνέλευση υπερισχύει της Γερουσίας στην περίπτωση διαφωνίας σε ένα νομοσχέδιο.

Όμως συνιστά ένα πλήγμα για τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τη στιγμή που ο Νικολά Σαρκοζί, ο προκάτοχός του στον προεδρικό θώκο, επιστρέφει στην πολιτική με το βλέμμα τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2017.

[ protothema.gr]
29/9/14
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin