Friday, September 26, 2014

«Ναι» της Βρετανίας στις αεροπορικές επιδρομές

Την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών εναντίον των εξτρεμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επικράτεια του Ιράκ ενέκρινε -με 524 ψήφους υπέρ και 43 κατά- η Βουλή της Βρετανίας ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου η βρετανική Πολεμική Αεροπορία (RAF) να συμμετάσχει στις επιδρομές τις οποίες διεξάγουν αεροσκάφη του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έξι μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 τα οποία σταθμεύουν στην Κύπρο βρίσκονταν σε κατάσταση αναμονής για να συμμετάσχουν στις επιδρομές, ήδη αμέσως μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον να ανακαλέσει τη Βουλή των Κοινοτήτων από τη θερινή της διακοπή λειτουργίας ώστε να ψηφίσει υπέρ της ανάληψης στρατιωτικής δράσης μετά το επίσημο αίτημα το οποίο υπέβαλε η κυβέρνηση του Ιράκ στη Ντάουνινγκ Στριτ. 




Η απόφαση έχει άμεση ισχύ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η Κύπρος στη μάχη εναντίον των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, δεδομένης της κίνησης των Βρετανών να χρησιμοποιήσουν τη βάση τους στο νησί.
[efsyn.gr]
26/9/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin