Wednesday, October 1, 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα, με την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. 

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, οι δύο τους συμφώνησαν ακόμα ότι η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Επίσης όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα θα κατατεθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς αποτελεί ένα από τα θέματα που συζητούνται με τους εκπροσώπους της τρόικας. 
[enet.gr]
1/10/14

2 comments:

  1. H ανακοίνωση της Σ. Βούλτεψη:...

    Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

    1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

    2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.....................http://www.ellanodikhs.net/2014/10/h.html
    1/10/14

    ReplyDelete
  2. Ανακοίνωση εξέδωσε η Κουμουνδούρου λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για την ψήφο εμπιστοσύνης την οποία θα ζητήσει η κυβέρνηση από τη Βουλή....

    «Η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της και της κοινωνικής κατακραυγής. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μία απονομιμοποιημένη Βουλή».

    «Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει το κουράγιο να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το μνημονιακό καθεστώς που έχει συμφωνήσει με την κυρία Μέρκελ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνει το αίτημά του για άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
    http://www.zougla.gr/politiki/article/anakinosi-siriza-gia-tin-psifo-empistosinis

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin