Friday, October 10, 2014

Κύπρος: Ακολουθούν κι άλλες κινήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις. Έντονο το παρασκήνιο σε διάφορες χώρες

Λευκωσία: Η Κυβέρνηση αναμένει ότι θα γίνουν και άλλες δημόσιες δηλώσεις και παρασκηνιακές κινήσεις αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς πολλές κατευθύνσεις και με αρκετούς τρόπους, ώστε η Τουρκία να αναθεωρήσει την απόφασή της και να επιτραπεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στις συνομιλίες.


Ανέφερε συγκεκριμένα ότι γίνονται πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο από την Ιταλία και άλλες χώρες, ενώ έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από πλευράς Βρυξελλών.

  • Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε εξάλλου πολύ θετική τη χθεσινή ανακοίνωση της Ρωσίας.
  • Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση, εξετάζει διάφορα μέτρα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κλιμακώνει τις αντιδράσεις της.
Τόνισε ακόμα ότι γίνεται απόλυτα κατανοητή η θέση της Λευκωσίας ότι πρέπει να αναθεωρηθούν οι τουρκικές προθέσεις για να καταστεί εφικτή η επιστροφή της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες.

Όλοι, τόνισε, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διεξάγονται διαπραγματεύσεις υπό το βάρος απειλών και εκφοβισμού.

Πηγή: philenews 

philenews.com
10/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin