Monday, October 27, 2014

Μόσχα: Οι ουκρανικές εκλογές είναι μια «ευκαιρία ειρήνης». (Τονίζει ωστόσο την ανησυχία της για τις εθνικιστικές δυνάμεις)

Το ρωσικό ΥΠΕΞ βλέπει στις ουκρανικές εκλογές μία «ευκαιρία ειρήνης» για τις ανατολικές επαρχίες, αλλά σημειώνει την ανησυχία της για την «ενίσχυση εθνικιστικών και σοβινιστικών» δυνάμεων.
Μια πρώτη καταμέτρηση των ψήφων έδειξε πως τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα έχουν εξασφαλίσει μια σαφή νίκη στις ουκρανικές βουλευτικές εκλογές, τις πρώτες που διεξάγονται μετά τις διαδηλώσεις που ανέτρεψαν νωρίτερα φέτος τον φιλορώσο ηγέτη της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.


«Κόμματα που υποστηρίζουν μια ειρηνική επίλυση της εσωτερικής ουκρανικής κρίσης κέρδισαν μια πλειοψηφία. Αυτό τους δίνει μια νέα ευκαιρία να επιστρέψουν στις συναφθείσες συμφωνίες, κυρίως αυτήν του Μινσκ» ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν, αναφερόμενος στις συμφωνίες που συνήφθησαν από το Κίεβο, τη Μόσχα και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Το γεγονός ότι ανοικτά εθνικιστικές και σοβινιστικές δυνάμεις κέρδισαν σημαντική υποστήριξη και θα εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο δημιουργεί μια πρόσθετη απειλή ότι θα ακουστούν και πάλι εκκλήσεις ... για χρήση βίας, για αιματοχυσία» πρόσθεσε ο Καράσιν τονίζοντας πως «αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Έντασης συνέχεια στο Ντονέτσκ

Στο μεταξύ, πυρά πυροβολικού ακούγονταν το πρωί της Δευτέρας στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, σηματοδοτώντας την επανάληψη των μαχών έπειτα από δύο ημέρες σχετικής ηρεμίας.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν περίπου τριάντα εκτοξεύσεις από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών Γκραντ νωρίς το πρωί στη συνοικία Πουτιλόφσκι, κοντά στο αεροδρόμιο. Στρατιωτική βάση επλήγη στην Αβντίβκα, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το σημείο, δήλωσε λίγα λεπτά αργότερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ένας κάτοικος.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους των ανταρτών οι οποίοι ερωτήθηκαν σε άλλες συνοικίες του Ντονέτσκ απέναντι στις ουκρανικές θέσεις, τα πυρά πυροβολικού άρχισαν νωρίς το πρωί.

 http://www.tovima.gr/world/article/?aid=645084
27/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin