Wednesday, October 8, 2014

Πρόεδρος ΕΛΚ: Οι τουρκικές απειλές υπονομεύουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ

Βρυξέλλες: Κατάπληκτος από τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου για το θέμα της ΑΟΖ, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος καλεί την Άγκυρα να συμπεριφερθεί ως παράγοντας σταθερότητας και όχι αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Ντολ ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει: «Μένω κατάπληκτος από τις πρόσφατες στρατιωτικές απειλές της Τουρκίας, μια υπό ένταξη χώρα, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι κράτος της ΕΕ και του δικαιώματός της να κάνει χρήση της ΑΟΖ της».


«Οι απειλές της Τουρκίας υπονομεύουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και συνιστούν περιφρόνηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους», αναφέρει.

Παράλληλα, συνεχίζει ο κ. Ντολ, οι πράξεις της Τουρκίας έπληξαν σοβαρά τις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. «Τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνολική επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και βάσει των αρχών που εδράζεται η ΕΕ», τονίζει.

«Ως εκ τούτου καλώ την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις απειλές και να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως παράγοντας σταθερότητας και όχι αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο κεντρικός ρόλος της Κύπρου στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ είναι απολύτως αναγκαίος και μη αναστρέψιμος.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

8/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin