Tuesday, October 7, 2014

Κυπριακή ΑΟΖ: Ορατή από το γεωτρύπανο της ENI η τουρκική κορβέτα

Τρία ναυτικά μίλια από το πλοίο-γεωτρύπανο της ENI/KOGAS Saipem 10000 στο κοίτασμα Ονασαγόρας έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης η τουρκική κορβέτα TCG Bafra.

Η Κορβέτα, που   παρακολουθεί στενά τις εργασίες του γεωτρύπανου έγινε ορατή από τα μέλη του πληρώματος στο πλοίο γεωτρύπανο τα οποία όμως συνέχισαν απρόσκοπτα τις εργασίες τους.

H Τουρκία φαίνεται να εντείνει τις προκλήσεις της με την Κορβέτα «TCG Bafra» να παρακολουθεί νυχθημερόν τις εργασίες του πλοίου - γεωτρύπανο της ENΙ / KOGAS «Saipem 10.000» στο κοίτασμα ''Ονασαγόρας''.

Σύμφωνα με ποληροφορίες που μετέδωσε το Sigma, η Τουρκική κορβέτα Βουκολίδα όπως είναι το όνομά της στα Ελληνικά νωρίς το πρωί έφτασε σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από το γεωτρύπανο με αποτέλεσμα να γίνει ορατή από τους εργαζόμενους στο πλοίο γεωτρύπανο της Ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ENΙ / KOGAS. 


Η Κορβέτα παρέμεινε στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή για περισσότερο απο 30 λεπτά και ακολούθως απομακρύνθηκε με πορεία κατά πάσα πιθανότητα τη θέση στην οποία βρίσκονταν χθες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δηλαδή περίπου 25 με 26 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του κοιτάσματος Ονασαγόρας στο οικόπεδο 9 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σημειώνεται ότι η τουρκική κορβέτα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους «Exocet».

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες πολεμικά πλοία, κυρίως Αμερικανικά και άλλων συμμάχων χωρών, λόγω της κατάστασης στη Συρία.

Την ίδια ώρα το Μπαρμπαρός έχει τουλάχιστον 48 ώρες να επισκεφθεί την περιοχή και σύμφωνα με το σήμα του βρίσκεται αρκετά μακριά από την Κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα ανοιχτά της Μερσίνας.
 www.sigmalive.com
7/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin