Friday, October 31, 2014

Τερματίζεται η ιταλική επιχείρηση Mare Nostrum στη Μεσόγειο

Τερματίζεται εν μέσω εντάσεων ανθρωπιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων οργανώσεων η επιχείρηση του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Mare Nostrum, η οποία συνέβαλε στη διάσωση περισσότερων από 100.000 μεταναστών σε ένα χρόνο δράσης. Η σκυτάλη περνά στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Τρίτων» που εγκαινιάζεται το Σάββατο έχοντας εντούτοις μικρότερο προϋπολογισμό και πεδίο δράσης.

«Η Mare Nostrum σταματά» δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο την Παρασκευή στους δημοσιογράφους.


«Η Ιταλία έχει κάνει το καθήκον της» υπογράμμισε ο Αλφάνο, διευκρινίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει δαπανήσει περίπου 114 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή της χρονιάς για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 μετά τα δύο ναυάγια που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 400 μεταναστών κοντά στο νησί Λαμπεντούζα και τη Μάλτα.

Η Mare Nostrum σταματά, όμως οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν σύμφωνα «με το δίκαιο της θάλασσας» διευκρίνισε ο Αλφάνο. Και «το δίκαιο της θάλασσας ορίζει ότι όταν κληθείς σε περίπτωση κινδύνου, πρέπει να επέμβεις» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η Ιταλία «δεν θα γυρίσει την πλάτη» στους ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα, τόνισε από την πλευρά της η ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι......................http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/226065/termatizetai-i-italiki-epicheirisi-mare-nostrum-sti-mesogeio#sthash.PsiYTZXo.dpuf

31/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin