Saturday, November 8, 2014

Οι 100 δόσεις έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή (Κ. Μητσοτάκης)

«Η ρύθμιση για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή και πρέπει να εφαρμοσθεί», δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάϊ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω δημοσιευμάτων πως η απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει μονομερώς στην επίμαχη ρύθμιση έχει προκαλέσει εμπλοκές στην επιστροφή της τριμερούς στην Αθήνα.
Ο υπουργός προσέθεσε πως «η στάση της τρόικα ενδεχομένως να εντάσσεται στις γνωστές πιέσεις που ασκούνται παραμονές της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους δανειστές».



Προσέθεσε πως ο ίδιος δεν έχει γίνει αποδέκτης κάποιας ένστασης από την τρόικα για το ζήτημα, αν και δεν είναι αρμόδιος.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Σόιπλε πως «το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς δεν έχουν τελειώσει οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο καθένας απευθύνεται σε όλα τα ακροατήρια με τα οποία συνομιλεί».

«Αυτό που λέμε όλοι είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση και να πάμε στο επόμενο βήμα», συνέχισε, και τόνισε πως «η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το τελευταίο τακτικό Eurogroup του έτους, για να προχωρήσουμε και το επόμενο βήμα».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «το πιο μεγάλο λάθος ήταν ότι δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις από το 2010 και επιμείναμε μόνο σε δημοσιονομικές προσαρμογές».

Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή των δημοσιονομικών στόχων από εδώ και πέρα και να συνοδευτούν από φορολογικές ελαφρύνσεις».
mme.gr

8/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin