Wednesday, November 12, 2014

Πέρασε η απαίτηση της τρόικας: εκτός των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Υποχώρηση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την υπαγωγή του ΕΝΦΙΑ στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων....
Η συγκυβέρνηση εξαίρεσε τελικά την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις των στελεχών ότι στη νέα «μεγάλη» ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Με μια «λακωνική» ανακοίνωση αναιρέθηκαν όλα. 

Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να ενταχθεί στο σύνολό του στη τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, τονιζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών. Μόνο η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου, μπορεί εφόσον δεν έχει πληρωθεί να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι υπόλοιπες δόσεις ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.
newsroom enet
  [enet.gr]
12/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΣΧΕΤΙΚΑ: 

3 comments:

  1. Άτακτη υποχώρηση για τις 100 δόσεις - Τιμωρούν τους συνεπείς ...

    Εκτός από την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ που ανακοινώθηκε ήδη, το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει να αποσύρει τις ρυθμίσεις για όλες τις οφειλές που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες την 1η Οκτωβρίου 2014- Πληροφορίες μιλούν για αφόρητες πιέσεις της Τρόικας
    Συθέμελα φαίνεται ότι αλλάζει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις της εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο καθώς μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση υποχρεώνεται σε άτακτη υποχώρηση ξηλώνοντας ώρα με την ώρα όλες τις ευεργετικές διατάξεις για τους συνεπείς φορολογούμενους.
    Το πρώτο χτύπημα ήρθε με την εξαίρεση των απλήρωτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ, ακολούθησε η εξαίρεση του φόρου εισοδήματος και το βράδυ της Τετάρτης η εξαίρεση έγινε ολική.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξαιρεί πλέον από τη ρύθμιση όλες τις οφειλές που δεν είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 1η Οκτωβρίου του 2014 ανεξαρτήτως τι αφορούν (ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ).

    Το... θαύμα φαίνεται, λοιπόν, ότι κράτησε μόνο δύο ημέρες καθώς τόσο «έζησε» η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου από την οποία προέκυπτε ότι το σύνολο του ΕΝΦΙΑ μπορούσε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
    http://www.protothema.gr/economy/article/425997/atakti-upohorisi-gia-tis-100-doseis-timoroun-tous-sunepeis/
    12/11/14

    ReplyDelete
  2. Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναι ληξιπρόθεσμη ( αν δεν έχει πληρωθεί) θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις ως μη ληξιπρόθεσμες ή θα πληρωθούν κανονικά ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 ως 24 δόσεων....

    Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο, ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στις 100 δόσεις της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω του ελάχιστου ποσού κάθε δόσης που είναι 50 ευρώ.

    Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη αλλαγή στο νόμο που να δικαιολογεί την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

    Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή σε ότι αφορά τον αριθμό των δόσεων καταβολής τω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ( από 72 ως 100 δόσεις). Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα είχε προβάλει αντιρρήσεις σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμων υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε απώλεια εσόδων για το δημόσιο.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=217636
    12/11/14

    ReplyDelete
  3. Οδηγίες για τη Διόρθωση Λαθών στο Ε9 Προκειμένου να Μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ ...

    Την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει, εκτός απροόπτου, η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη διόρθωση των λαθών στο έντυπο Ε9. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν μέσα από την εφαρμογή να προσθέσουν ή αφαιρέσουν ακίνητα, να τροποποιήσουν κωδικούς καθώς και να δηλώσουν ότι το ακίνητό τους είναι κενό ή ημιτελές προκειμένου να τύχουν των εκπτώσεων έως και 60% στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

    Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου (δημοσιεύεται ολόκληρη η εγκύκλιος στο www. kathimerini.gr) οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, αλλά ήδη σχεδιάζεται να δοθεί παράταση.

    Μετά την οριστική διόρθωση των στοιχείων η ΓΓΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του φόρου και αν έχει καταβληθεί ήδη επιπλέον φόρος θα γίνει συμψηφισμός με τις επόμενες 4 δόσεις. Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τον λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής....................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87469
    13/11/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin