Wednesday, November 5, 2014

Avigdor Liberman: Να σέβεται Κύπρο η Τουρκία

Επίσκεψη στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου θα πραγματοποιήσει στις 2 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με πληρόφορίες η επίσκεψη του Προέδρου στο Ισραήλ αποφασίστηκε σήμερα κατά τις επαφές του Ισραηλού ΥΠΕΞ στην Κύπρο.


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη συνάντηση, που διήρκησε 45 λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις.
 

Συνάντηση Λίμπερμαν-Κασουλίδη

Κάθε χώρα στην περιοχή θα πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της άλλης, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Lieberman, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για διήμερη επίσκεψη.

Σε δηλώσεις στο ΥΠΕΞ, ύστερα από διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών Κύπρου-Ισραήλ υπό τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ο Ισραηλινός αξιωματούχος χαρακτήρισε αχρείαστη τη δημιουργία εντάσεων σε μια ήδη εύφλεκτη περιοχή.

Για τον τομέα της ενέργειας και τη συνεργασία των δύο χωρών, ανέφερε ότι αναμένει πως μέσα στον επόμενο χρόνο, Κύπρος και Ισραήλ θα μπορούν να πετύχουν απτά αποτελέσματα στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης διεθνών εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ανέφερε ότι τέτοιες μονομερείς προκλήσεις, υποσκάπτουν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο κ. Λίμπερμαν ξεκίνησε τις επαφές του με συνάντηση στις 11 το πρωί με τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ ακολούθησαν στο υπουργείο Εξωτερικών διευρυμένες συνομιλίες, στην ατζέντα των οποίων βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η ενέργεια, η ΑΟΖ, το Κυπριακό και η Μέση Ανατολή.


Το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Lieberman θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας, στην παρουσία μελών του Κυπρο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου.
[politisnews.eu]
5/11/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin