Sunday, November 16, 2014

Ντόροθι Κινγκ: «Γελοίοι οι Σκοπιανοί» – Τι υποστηρίζει για τον τάφο της Αμφίπολης

«Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική».
Με αυτά τα λόγια η γνωστή αρχαιολόγος, και καλή γνώστης των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, Ντόροθι Κινγκ, απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών και άλλων που διεκδικούν μέρος από το μεγαλείο της ανακάλυψης της Αμφίπολης.

«Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες» λέει η διάσημη αρχαιολόγος.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο «Εθνος της Κυριακής», επιμένει στη θέση της ότι η ανασκαφή στον τύμβο στο λόφο Καστά, ξεπερνάει σε αξία οποιαδήποτε άλλη αρχαιολογική ανασκαφή έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Επιμένει στην άποψη της πως ο τάφος της Αμφίπολης κατασκευάστηκε υπό την εντολή του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πως το πιο πιθανόν είναι να ανήκει στον Ηφαιστίωνα.

Εξήρε το έργο των αρχαιολόγων που εργάζονται στην Αμφίπολη και εκτίμησε πως οι σκαπανείς του αρχαιολογικού χώρου θα «συνεχίσουν να κάνουν σπουδαίες ανακαλύψεις».
[www.crashonline.gr]
16/11/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin