Thursday, November 20, 2014

Την προσεχή εβδομάδα η συζήτηση για την πρόταση μομφής. (ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ)

Πρόταση μομφής κατά του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ υπέβαλαν χθες μέλη της ευρωσκεπτικιστικής δεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο LuxLeaks.

Συγκεκριμένα, την πρόταση υπέβαλε η πολιτική ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (Europe of Freedom and Direct Democracy, EFDD), της οποίας προεδρεύει ο ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ.

Η πολιτική αυτή ομάδα συγκέντρωσε τις 76 ψήφους μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) που απαιτούνταν για την υποβολή της πρότασης μομφής. Την υπέγραψαν σχεδόν όλα τα μέλη της EFDD (τα 44 από τα 48), καθώς και οι ευρωβουλευτές του ευρωφοβικού γαλλικού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν και άλλοι ευρωσκεπτικιστές, σύμφωνα με το ΕΚ.

Η ριζοσπαστική αριστερά είχε επίσης αποπειραθεί να υποβάλει μια πρόταση μομφής εναντίον του Γιούνκερ, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 76 ψήφους που απαιτούνται, αφού αρνήθηκε να ζητήσει αυτές των δεξιών ευρωσκεπτικιστών και της άκρας δεξιάς.

«Έλαβα μια πρόταση μομφής εναντίον της Επιτροπής η οποία υπεβλήθη από το ένα δέκατο των μελών του κοινοβουλίου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ευρωβουλής, η πρόταση αυτή θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην προσεχή ολομέλεια του σώματος την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Η πρόταση πάντως δεν έχει καμιά πιθανότητα να εγκριθεί, αφού οι ευρωσκεπτικιστές στο σύνολό τους δεν διαθέτουν παρά μόλις περίπου 100 έδρες στο σύνολο των 751 ενώ για την έγκρισή της απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.
  [elzoni.gr]
20/11/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin