Thursday, November 20, 2014

ΗΠΑ: Διατυπώσαμε την πολιτική μας για το θέμα Μπαρμπαρός

Απέφυγε και σήμερα ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Jeff Rathke, να σχολιάσει τις αναφορές του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή στο ΡΙΚ είχε δηλώσει ότι το Μπαρμπαρός παραβιάζει τη Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Jeff Rathke απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν έχει να προσθέσει τίποτε στα όσα ανέφερε χθες.

Στο ερώτημα αν εννοεί πως δεν είδε τη δήλωση του κ. Κόνιγκ ή αν διαφωνεί μ’ αυτή, ο εκπρόσωπος είπε πως «δεν αναφέρεται σε τίποτε από τα δύο».

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτε στη διατύπωση της αμερικανικής πολιτικής που έκανε χθες απαντώντας στο ερώτημά της».

Σε ερώτηση πως από τη στιγμή που ήταν διαφορετικές οι δηλώσεις του κ. Κόνιγκ από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αν μπορούν οι Αμερικανοί πρέσβεις να διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις από αυτές που εκφράζονται από τον εκπρόσωπο, ο Jeff Rathke περιορίστηκε να πει ότι «μιλήσαμε γι’ αυτό το θέμα πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες σε απάντηση ερωτημάτων σας. Διατυπώσαμε την πολιτική μας για το θέμα κι αυτή είναι η πολιτική μας», κατέληξε.

 [kathimerini.com.cy]
20/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ: 



No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin