Wednesday, November 19, 2014

Μη ικανοποιημένη η Λευκωσία από την απάντηση του ΓΓ ΟΗΕ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από την απαντητική επιστολή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «για μια ακόμα φορά, ο ΓΓ Γραμματέας ακολούθησε την τακτική των ίσων αποστάσεων».

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε το θέμα στη συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Άιντα, ο οποίος αναμένεται ξανά την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.

«Σε περιπτώσεις παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων, ο Γενικός Γραμματέας και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να τοποθετούνται ξεκάθαρα», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως το «κλειδί» για επανέναρξη των συνομιλιών είναι ο τερματισμός των παραβιάσεων από την Τουρκία της κυπριακής ΑΟΖ και η αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε ότι τη θέση αυτή θα διατυπώσει ευθαρσώς και τεκμηριωμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Έσπεν Μπάρθ Άιντα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Όλοι αντιλαμβάνονται πως για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και να έχουν προοπτική, θα πρέπει να τερματισθούν οι τουρκικές προκλήσεις και να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξουν ξανά παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων κατά της Τουρκίας ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι συζητήθηκε σε εσωτερική σύσκεψη του υπουργού Εξωτερικών με τον Γενικό Εισαγγελέα. Ενόσω συνεχίζονται οι παραβιάσεις, είπε, είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και ανάλογα με εξελίξεις θα ληφθούν και αποφάσεις.

Πηγή: philenews

19/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin