Monday, November 24, 2014

Ιταλία: Όχι προσαρμογές στον προϋπολογισμό

Χωρίς επιπλέον αλλαγές ελπίζει πως θα προχωρήσει η έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού της η Ιταλία, έπειτα από την πρόσφατη διένεξη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

Όπως δήλωσε ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, η Ρώμη δεν αναμένει να υπάρξουν επιπρόσθετα αιτήματα την Κομισιόν για προσαρμογές.
Αν και η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι έκανε ήδη ορισμένες προσαρμογές στον προϋπολογισμό της, την περασμένη εβδομάδα ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιθανό να ασκήσει πιέσεις στη Ρώμη προκειμένου η κυβέρνηση να προβεί σε επιπλέον διορθώσεις.

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας στην αρχική του μορφή προέβλεπε επέκταση των δημοσίων δαπανών και μείωση των φόρων, μέτρα τα οποία, σύμφωνα με τον Ρέντσι, είναι αναγκαία για να τονωθεί η οικονομία, που παραμένει στα όρια της ύφεσης και έχει συρρικνωθεί κατά 9% από το 2007 μέχρι σήμερα.

Πάντως, το ζήτημα επικεντρώνεται στο «δομικό» έλλειμμα της Ιταλίας, καθώς η Ρώμη συμφώνησε να το μειώσει κατά 0,3% ή 4,5 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να επιτύχει έναν συμβιβασμό ανάμεσα στο 0,1% που προέβλεπε αρχικά και το 0,7% που ζητούσαν οι Βρυξέλλες.
 [elzoni.gr]
24/11/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin