Tuesday, November 11, 2014

Johannes Hahn: Να σεβαστεί η Τουρκία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

Έκκληση προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, απηύθυνε σήμερα ο επίτροπος Πολιτικής Γειτονίας και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν...



Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, ο κ. Χαν, αφού ανέφερε ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, είπε ότι στην αυριανή ολομέλεια της Ευρωβουλής θα το κάνει εκτενώς και υπογράμμισε:
«Το βασικό μου μήνυμα είναι ότι αναμένουμε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει περαιτέρω δηλώσεις ή πράξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερη ένταση».

«Συγχρόνως είναι πολύ σημαντικό όλες οι πλευρές να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση της έντασης και να δράσουν με εποικοδομητικό τρόπο», ανέφερε, προσθέτοντας:
«Υποστηρίζουμε σθεναρά τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντε, στις προσπάθειές του για επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων και επανάληψη των συνομιλιών».
«Ενθαρρύνουμε δυναμικά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος με στόχο την επίλυση του Κυπριακού προς όφελος όλων», κατέληξε ο κ. Χαν.
 [ethnos.gr]
11/11/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin