Friday, November 14, 2014

Προθεσμία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου δίνει η Μόσχα στο Παρίσι για την παράδοση του Mistral

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου δίνει προθεσμία η Ρωσία στη Γαλλία για την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου κλάσης Mistral, ενώ δηλώνει ότι, σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των όρων της σύμβασης, θα εγείρει σοβαρές νομικές απαιτήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sputnik, που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή στη Μόσχα.
«Ήδη προετοιμαζόμαστε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε διάφορα ενδεχόμενα. Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα και μετά θα εγείρουμε σοβαρές αξιώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή στο Sputnik.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν είχε πει ότι η Rosoboronexport είχε προσκληθεί από τη Γαλλία να παραστεί στην επίσημη τελετή παράδοσης του πρώτου Mistral στις 14 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία και Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ για δύο ελικοπτεροφόρα κλάσης Mistral, τον Ιούνιο του 2011. Το πρώτο Mistral, το «Βλαδιβοστόκ», αναμένεται να παραδοθεί στη Ρωσία στα τέλη του τρέχοντος μήνα, ενώ το δεύτερο, το «Σεβαστούπολη», εντός του 2015.

http://gr.rbth.com
14/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin