Sunday, December 21, 2014

Κριτική Μπαρόζο στις κυβερνήσεις των «28»

Έντονη κριτική στους ηγέτες και τις κυβερνήσεις των «28» άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, για τα διαφορετικά πρόσωπα που συχνά παρουσίαζαν στις συνόδους κορυφής και το εσωτερικό των χωρών τους.

Με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Μπαρόζο έκανε λόγο για «ηθική και πολιτική ανεντιμότητα» όταν πολλοί από αυτούς συναινούσαν σε αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια, όταν επέστρεφαν στις χώρες του, έκαναν ότι δεν είχαν ψηφίσει ή ότι δεν γνώριζαν καν.

«Επί χρόνια, πολλοί από αυτούς έκαναν σαν να μην βρίσκονταν σε αυτές τις συνόδους, λέει χαρακτηριστικά ο Μπαρόζο, ενώ ισχυρίζεται ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε κυρίως στην περίοδο που πρόεδρος της Γαλλίας ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, όταν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν λόγο για τους «Μερκοζί» (παραπέμποντας στη συνεργασία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ) οι οποίοι τους είχαν επιβάλει τα συγκεκριμένα μέτρα ή αποφάσεις.

 [zougla.gr]
21/12/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin