Thursday, December 11, 2014

ΠΟΛΩΝΙΑ: ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Συνέχεια στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η έκθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η CIA σε εγκαταστάσεις στην Πολωνία χρησιμοποιούσε ανακρίσεις με μεθόδους οι οποίες αντιστοιχούν σε βασανισμό, έδωσε χθες ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας.
Αντιδρώντας σε όσα έγιναν γνωστά για υπόπτους για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα το 2002 και το 2003, ο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι δήλωσε ότι, ενώ βρισκόταν στο ύπατο αξίωμα της χώρας, είχε δώσει άδεια σε Αμερικανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών να κάνουν χρήση εγκαταστάσεων σε πολωνικό έδαφος, όχι όμως για βασανισμούς κρατουμένων.

Ο κ. Κβασνιέφσκι τόνισε ότι οι Αμερικανοί του είχαν αναφέρει ότι στους χώρους αυτούς θα γίνεται απόσπαση πληροφοριών από πηγές οι οποίες έχουν συμφωνίσει να συνεργαστούν σε ζητήματα τρομοκρατίας και ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε εντός τους.
  • Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσαν και οι δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν, η οποία ανέφερε ότι τα βασανιστήρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν «χρήσιμο εργαλείο» σε ορισμένες περιπτώσεις.
Η ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV, δήλωσε ότι «δεν καταδικάζει» τη χρήση βασανιστηρίων, όταν πρόκειται για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία.
«Προφανώς και ο βασανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Κάτι τέτοιο έχει γίνει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας», τόνισε η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς.
«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατία κάνουν μια πολύ υπεύθυνη δουλειά», πρόσθεσε.
  • «Υπάρχουν στιγμές, όπως όταν επίκειται να εκραγεί μία βόμβα, που πρέπει να κάνεις έναν κρατούμενο να μιλήσει με κάθε μέσο», ανέφερε επίσης.
Αργότερα, η ακροδεξιά ηγέτιδα προσπάθησε μέσω Twitter να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία».
 http://www.elzoni.gr/html/ent/628/ent.50628.asp
11/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
---

1 comment:

  1. L'ex Presidente polacco ha ammesso le torture della CIA nel Paese ...

    I metodi descritti nel rapporto del Senato degli Stati Uniti sulle torture della CIA, sono state utilizzate da questi servizi segreti nelle prigioni in Polonia, ha dichiarato l'ex Presidente Aleksander Kwasniewski.

    Tuttavia, ha sottolineato che "inizialmente in Polonia non sapevano nulla dei fatti riguardanti le torture". "Il fatto che gli americani hanno agito in segreto ha dato adito a preoccupazioni. Le autorità polacche hanno cercato di porvi fine e questa attività è stata poi fermata" ha detto.
    Per saperne di più: http://italian.ruvr.ru/news/2014_12_11/Lex-Presidente-polacco-ha-ammesso-le-torture-della-CIA-nel-Paese-5658/
    11/12/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin