Tuesday, December 23, 2014

Τρόπους βελτίωσης των σχέσεων ΕΕ -Τουρκίας εξέτασαν Τουσκ και Ερντογάν

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τους τρόπους βελτίωσης των διμερών σχέσεων, καθώς και για τις πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων, αλλά και την ανάγκη να διεξαχθούν δίκαιες δίκες.


Σε μία ανακοίνωσή του διατυπωμένη με διπλωματική γλώσσα, έπειτα από μία εβδομάδα διαξιφισμών μεταξύ του Ερντογάν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τουσκ αναφέρει:
«Ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, κάτι που αποτελεί κοινή προτεραιότητα. Χαιρέτισα τη στρατηγική που υιοθέτησε πρόσφατα η Τουρκία έναντι της ΕΕ και εξέφρασα την ελπίδα ότι θα σημειωθεί πρόοδος το 2015».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, αφού εξήρε την Άγκυρα για την υποδοχή Σύρων μεταναστών, πρόσθεσε: «Συζητήσαμε επίσης τις εξελίξεις στην Τουρκία, περιλαμβανομένων των πρόσφατων συλλήψεων, και τη σημασία μιας αμερόληπτης και διαφανούς διαδικασίας» σε ό,τι αφορά την υπόθεση αυτή.

«Συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε στενή επαφή, ενώ και οι δύο ανυπομονούμε να συναντηθούμε το συντομότερο δυνατό», κατέληξε ο Τουσκ.

 [ethnos.gr]
23/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin