Tuesday, December 30, 2014

Απώλειες στην Ευρώπη λόγω πετρελαίου και Ελλάδας

Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία πλήρους διάρκειας ημέρα συναλλαγών του έτους, υπό το βάρος της πτώσης των μετοχών του ενεργειακού κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η αγορά της Γερμανίας και της Ιταλίας θα είναι κλειστές.

Το σημερινό κλίμα επιβάρυνε επίσης η πολιτική αβεβαιότητα από την Ελλάδα και η υποχώρηση των τιμών καταναλωτή στην Ισπανία.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν νωρίτερα σε νέο χαμηλό ετών μετά την δημοσίευση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα των ΗΠΑ, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για υπερπροσφορά.

Στα ενθαρρυντικά νέα, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια συνέχισε να χρηματοδοτείται μέσω 5ετών και 10ετών ομολόγων την Τρίτη η Ιταλία, παρά τις ήπιες πιέσεις στα ομόλογα της χώρας από την αδυναμία της Ελλάδας να εκλέξει και στη Τρίτη ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στα υπόλοιπα μακροοικονομικά στοιχεία, άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα σημείωσε η μεταποιητική εμπιστοσύνη στην Ιταλία τον Δεκέμβριο, ενισχυμένη από τις υψηλότερες προσδοκίες παραγγελιών από τις εταιρείες μεταποίησης ενδιάμεσων και επενδυτικών αγαθών, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας, Istat.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 βρέθηκε χαμηλότερα 0,9% και ο Stoxx 50 κατέγραψε απώλειες 1,45%
Στη Γερμανία, ο DAX υποχώρησε 1,22%, στη Γαλλία, ο CAC ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 1,68% χαμηλότερα, ενώ ο αγγλικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 1,3%. Στην Ελβετία, ο δείκτης SMI υποχώρησε 0,57%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 τερμάτισε 1,11% χαμηλότερα, στην Ιταλία ο MIB έχασε 0,62% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχώρησε 1,68%.

Στη Ρωσία, ο χρηματιστηριακός δείκτης RTS κατέγραψε απώλειες 0,97%.

Πηγή:www.capital.gr
30/12/14
--
-

MEDIA GR - MME EL


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin