Thursday, December 11, 2014

Η πρόκληση της Μόσχας: Καταστροφή της ΕΕ «εκ των έσω»

Η κατάσταση στην Ουκρανία, η προσάρτηση της Κριμαίας και η χρηματοδότηση και εξοπλισμός «τρομοκρατικών» οργανώσεων στην ανατολική Ουκρανία αποκάλυψαν ένα ευρύ δίκτυο Ρώσων πρακτόρων στην ΕΕ και «έβγαλε τις μάσκες» του ρωσικού λόμπι που αντιτίθεται στην Ενωμένη Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ευρασιατικής Στρατηγικής (CESI).

Σε έκθεσή του το Κέντρο Ευρασιατικής Στρατηγικής (CESI), αναφέρει ότι οι πολιτικές εξελίξεις τον τελευταίο καιρό αναδεικνύουν την προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις πολιτικές ισορροπίες εντός της ΕΕ ενισχύοντας την ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, 20% των μελών της Ευρωβουλής επιθυμεί την διάλυση της ΕΕ.

«Παρά την απουσία άμεσων επαφών μεταξύ των προαναφερθέντων μελών του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία και μαρτυρίες που αποδεικνύουν τη συνεργασία τους με το Κρεμλίνο», τονίζει η έκθεση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, τα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κόμματα που βρίσκονται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ουγγαρία αυξάνουν την δύναμή τους σημαντικά και τάσσονται ολοένα και πιο επιθετικά ενάντια στη μεταφορά εξουσιών στις Βρυξέλλες. Όλα τα κόμματα των χωρών αυτών έχουν επιδιώξει στενότερες σχέσεις με τη Μόσχα και έχουν ταχθεί κατά των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας λόγω της προσάρτησης από την τελευταία της Κριμαίας.


Τα 6 κόμματα που συνδέονται με τη Ρωσία είναι το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ, το γαλλικό εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, το Jobbik της Ουγγαρίας, η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και το κόμμα Attack της Βουλγαρίας.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ότι προκλήθηκαν δριμείες αντιδράσεις σε Ευρωβουλή και Γαλλία ύστερα από την αποκάλυψη ότι το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν έλαβε δάνειο ύψους 9 εκ ευρώ από ρωσική τράπεζα. Η κίνηση των Γάλλων εθνικιστών έδειξε την βούλησή τους να προσεγγίσουν τη Μόσχα και επιβεβαιώνει την «συμπάθεια» της Λεπέν στο πρόσωπο του Ρώσου Προέδρου.............................http://euractiv.gr/i-eyropi-kai-o-kosmos/i-proklisi-tis-mosxas-katastrofi-tis-ee-ek-ton-eso
11/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin