Tuesday, December 9, 2014

Πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας θέλει να δημιουργήσει ο Νταβούτογλου

Είναι εμφανές ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου επιχειρεί μέσα από τις δηλώσεις του να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας, ειδικά με την αναφορά του περί κοινής επιτροπής ελέγχου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Συνεδρίου με θέμα «Νέα Τουρκία, ΕΕ και Κύπρος», στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και θα λάβει τις αποφάσεις εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τα στρατηγικά της συμφέροντα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβίβασε τις απόψεις της Λευκωσίας για το θέμα που έχει προκύψει, για το θέμα των υδρογονανθράκων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πάντως ότι οι δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου μπορεί να αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων ή στην εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να γίνεται μέγα θέμα.

Ερωτηθείς αν πρόκειται περί προσφιλούς τακτικής της Τουρκίας για να μειώσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε «φυσικά.

«Εμείς έχουμε ενημερωθεί επίσημα από την Αθήνα, γνωρίζουμε τι έχει διαμειφθεί και γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις που διαβιβάστηκαν στην Τουρκία», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι η Αθήνα ασπάζεται απόλυτα τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος που στο τέλος της ημέρας θα λάβει τις αποφάσεις της.

  • Ερωτηθείς ποιος θα εκπροσωπήσει τελικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου, έτσι ώστε να δούμε υπό τα νέα δεδομένα κατά πόσο είναι εφικτό ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία. 
Ανακοινώσεις για το θέμα θα πρέπει να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.
Πηγή: philenews

9/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin