Monday, December 29, 2014

Γερμανία: Δηλώσεις αξιωματούχων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

 Το ζήτημα των πρόωρων εκλογών στη χώρα μας απασχολεί και τους πολιτικούς στη Γερμανία με το CDU και το SPD να προειδοποιούν την μελλοντική κυβέρνηση εναντίον μιας ρήξης με την τρόικα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelblatt».

Η ίδια πηγή, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, σημειώνει ότι η Linke και η AfD χαίρονται για τις εξελίξεις στην Αθήνα.
«Ο ελληνικός λαός κρατά την τύχη του στα χέρια του και θα αποφασίσει για την μελλοντική πορεία της χώρας», δηλώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ του SPD Κάρστεν Σνάιντερ.

Ο ίδιος τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια από το εξωτερικό και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα … για το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Ραλφ Μπρίνκχάους αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, κάνει λόγο για εξέλιξη «απίστευτα ενοχλητική» και προσθέτει: «Η Ελλάδα ήταν σε πολλούς τομείς σε καλό δρόμο. Τώρα θα χάσουμε - ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών - για ακόμη μια φορά, πολύ χρόνο για τα επόμενα βήματα μεταρρυθμίσεων».

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. της CDU για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε, ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ότι δεν μπορεί έτσι απλά να σπας συμβόλαια».

Υπογράμμισε δε πως δεν τίθεται υπό συζήτηση το ενδεχόμενος ενός κουρέματος τους χρέους.

Από το Κόμμα της Αριστεράς, ο Μπερντ Ρίξινγκερ δηλώνει, ότι με τις εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται η κριτική της Linke στην πολιτική λιτότητας της Ε.Ε., ενώ επιρρίπτει ευθύνες στη καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ.

«Οι νέες εκλογές στην Ελλάδα προσφέρουν την ευκαιρία αναζωογόνησης της ευρωπαϊκής ιδέας αναφέρει και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την γερμανική κυβέρνηση να μην αναμιχθούν στην λήψη της απόφασης.

Ο επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και ευρωβουλευτής του κόμματος Μπερντ Λούκε βλέπει επίσης μια ήττα της καγκελαρίου Μέρκελ στην ελληνική προεδρική εκλογή: «Είναι καλό που ο ελληνικός λαός καλείται τώρα να αποφασίσει απευθείας για το μέλλον του... Η πολυδιαφημισμένη επιτυχία αυτής της πολιτικής δισεκατομμυρίων είναι ένα παραμύθι, διότι η πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας».

Σε δήλωσή του στην ίδια εφημερίδα, ο Γερμανός οικονομολόγος Μαρσέλ Φράτσερ μεταξύ άλλων δηλώνει ότι «μια κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε μεν βραχυπρόθεσμα να δημιουργήσει οικονομική ζημιά, μακροπρόθεσμα όμως θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν επειγόντως απαραίτητο πολιτικό σεισμό και αλλαγές».

[naftemporiki.gr]
29/12/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin