Friday, December 12, 2014

Τσαβούσογλου και Βενιζέλος στον Αναστασιάδη

Κοινή επίσκεψη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη  ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν οι υπουργοί εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δύο υπουργοί πήραν την κατ΄αρχήν απόφαση το πρωί της Παρασκευής, στη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η πρωτοβουλία για την επίσκεψη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ανήκει στον κ. Τσαβούσογλου ο οποίος είπε στον κ. Βενιζέλο ότι επιθυμεί να ευχηθεί περαστικά στον κ. Αναστασιάδη, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Η ελληνική πλευρά ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση της τουρκικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αθήνα εκτιμά ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη.

Μετά την θετική ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς, οι δυο πλευρές θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες της συνάντησης. Η συνάντηση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει στην εφημερίδα μας ότι οι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχουν ακόμη μελετηθεί.

Τις πληροφορίες της "Κ" επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Λευκωσία. Ήδη όπως πληροφορούμαστε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συνάντηση Αναστασιάδη με Βενιζέλο και Τσβούσογλου θα γίνει στην Λευκωσία.

Του Νίκου Στέλγια
 [kathimerini.com.cy]
12/12/14
--

3 comments:

  1. Πρόταση να επισκεφθούν μαζί τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη όταν επιστρέψει στη Λευκωσία από τη Νέα Υόρκη, μετά την ανάρρωσή του, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο...

    Η πρόταση έγινε κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου).

    Ο Ε. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα» την πρόταση του Μ. Τσαβούσογλου, ενώ έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του αποτελεί βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.........http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/232755/protasi-tsavousoglou-se-venizelo-na-episkefthoun-ton-n-anastasiadi#sthash.bRTRXjQj.dpuf
    12/12/14

    ReplyDelete
  2. Ο Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Αναστασιάδη....Για να του ευχηθεί περαστικά - Δήλωσε ότι σέβεται και εκτιμά τον ΠτΔ...

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του ευχήθηκε περαστικά, σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι στην επικοινωνία που είχε ο κ. Τσαβούσογλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν συζητήθηκε τίποτε άλλο εκτός από τις ευχές για καλή ανάρρωση...............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=192107
    12/12/14

    ReplyDelete
  3. Ακολούθησε δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος προχώρησε σε διευκρινήσεις.....

    Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω των νομίμων σημείων εισόδου και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Αυτή η δήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ενόχλησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος διέρρευσε στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ότι η πρόταση που έγινε ήταν αυτή που υποβλήθηκε από τον ίδιο, κατά την πρόσφατη παράνομη επίσκεψη του στα κατεχόμενα.

    Η εν λόγω πρόταση αφορούσε επίσκεψη των δύο Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας "πρώτα στο νότο και μετά στο βορρά".

    Ακολούθησε νέα δήλωση Χριστοδουλίδη ότι για τη Λευκωσία δεν τίθεται θέμα τετραμερούς συνάντησης και δεν συζητά οτιδήποτε για επαφές των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας “στο νότο και στο βορρά”. ................See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/189308/protasi-tsavousoglou-ta-epikoinoniaka-paixnidia-ton-tourkon#sthash.72NbLFyB.dpuf
    12/12/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin