Tuesday, December 30, 2014

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, Luis de Guindos, υπενθυμίζει στους Έλληνες τι χρωστάνε στην Ευρώπη

Ο Luis de Guindos υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών...

Η Ισπανία εξέφρασε σήμερα την ελπίδα οι Έλληνες να θυμηθούν όταν πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ότι η ευρωπαϊκή και η ισπανική αλληλεγγύη επέτρεψαν στον δημόσιο τομέα της χώρας τους να εξακολουθεί να λειτουργεί.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όχι μόνο επειδή το επιβάλει η τρόικα, αλλά επειδή είναι καλό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

Ο Luis de Guindos υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ισπανίας, με το διπλό πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της το 2010 και το 2012.

«Η Ελλάδα έλαβε 210 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωζώνη, από τα οποία τα 26 δισ. από την Ισπανία», η οποία αντιμετώπιζε επίσης οικονομική κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, υπογράμμισε ο Ισπανός υπουργός. «Είναι μια απόδειξη αλληλεγγύης. Χάρη σε αυτή τη χρηματοδότηση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει από τις αγορές, μπόρεσε να διατηρήσει (σε λειτουργία) όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της», σημείωσε ο ντε Γκίνδος.

Η Ελλάδα μπόρεσε «να πληρώσει τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους συνταξιούχους χάρη σε αυτή την αλληλεγγύη», συνέχισε.


Και άρα, όπως υπογράμμισε ο ντε Γκίνδος σε μια άλλη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero όπου ανέπτυξε την ίδια επιχειρηματολογία, «είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός όταν ψηφίσει στις 25 Ιανουαρίου θα το κάνει».

kathimerini.com.cy - ΑΜΠΕ
30/12/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin