Thursday, January 8, 2015

ΕΚΤ: Ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και της συνεπακόλουθης συμφωνίας για συνέχιση του προγράμματος με τους δανειστές, δήλωσε την Πέμπτη η ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ, κατ'εξαίρεση, αποδέχεται τα ενέχυρα που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες για άντληση ρευστότητας, παρά την χαμηλή αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ελλάδας.

"Η συνέχιση της εξαίρεσης (waiver) βασίζεται στην τεχνική επέκταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2015 και στην ύπαρξη του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)", ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε ανακοίνωση.

"Βασίζεται επίσης στην υπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης και σε συμφωνία για διάδοχο πρόγραμμα ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν μειώσει την έκθεσή τους στην χρηματοδότηση της ΕΚΤ, όμως εξαρτώνται ακόμη από την κεντρική τράπεζα για την άντληση ρευστότητας.

 [ imerisia.gr]
8/1/114
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin