Friday, February 20, 2015

Διαψεύδει το Μαξίμου το προβοκατόρικο δημοσίευμα της Bild

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε μια λάθος επιστολή την Πέμπτη στο Eurogroup, προκαλώντας την αρνητική αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προετοίμασαν την Τετάρτη την επιστολή την οποία επρόκειτο να υποβάλλει η κυβέρνηση για να ζητήσει την εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Bild, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε από σφάλμα μια τροποποιημένη εκδοχή που δεν περιελάμβανε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης για την τήρηση όρων του προγράμματος που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ.Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον κ.Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και έκανε λόγο για «διοικητικό λάθος». Μάλιστα, η Bild αναφέρει ότι γι' αυτό το λόγο υπήρξε η βιαστική αρνητική αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κυρία Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος!", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές".

«Οποιος πιστέυει αυτά που γράφει η Bild αναλαμβάνει και την ευθύνη για τον κίνδυνο» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανάρτησή του στο Twitter.
   ethnos.gr
20/2/15
--
-

1 comment:

  1. Ο λαδωμένος εφοριακός , σημαιοφόρος της διαφάνειας και της κάθαρσης, απόγονος και διάδοχος του Γκέμπελς, πως να εξηγήσει το κατηγορηματικό όχι που έγινε ναι.... και διαρρέει "πονηριές" του Βαρουφάκη, ο πνευματικά ανάπηρος μισάνθρωπος...

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin