Thursday, February 12, 2015

Κάμερον: Ελλάδα και Ευρωζώνη να συνεργαστούν για εξεύρεση λύσης

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με βρετανικές διπλωματικές πηγές. ..

 Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κάμερον υποστήριξε πως Ελλάδα και Ευρωζώνη θα πρέπει να δράσουν με υπευθυνότητα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδεχόμενη νέα κρίση στην Ευρωζώνη θα πλήξει τη βρετανική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση, οι βρετανικές πηγές εκτιμούσαν ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πως η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία του Μίνσκ πριν επανεξεταστεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων. 


«Ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Κάμερον ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει την ενότητα της ΕΕ έναντι της ρωσικής επιθετικότητας» σημείωναν οι βρετανικές διπλωματικές πηγές.
 [kathimerini.com.cy]
12/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem συμφώνησαν σήμερα ότι η Ελλάδα και η τρόικα των δανειστών θα ξεκινήσουν συνομιλίες «σε τεχνικό επίπεδο» αύριο Παρασκευή «για να αξιολογήσουν το κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος χρέους και των σχεδίων της ελληνικής πλευράς»....

    Τη συμφωνία ανακοίνωσε και επισήμως πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Jeroen Dijsselbloem, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο άνδρες κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίζουν συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές ώστε να επιχειρηθεί να γίνει προπαρασκευαστικό έργο» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι αυτό που αναζητείται είναι μια «κοινή βάση» ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις προτάσεις της Αθήνας.

    Κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ο έλληνας Πρωθυπουργός και ο Jeroen Dijsselbloem, συμφώνησαν να αρχίσουν οι συνομιλίες από εμπειρογνώμονες της Ε.Ε και της Ελλάδας για την επεξεργασία του "προγράμματος-Γέφυρα" που επιδιώκει η ελληνική Κυβέρνηση με συμπερίληψη στοιχείων του τρέχοντος προγράμματος....................http://www.capital.gr/News.asp?id=2228657
    12/2/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin