Friday, February 27, 2015

Νέα Δημοκρατία: Ο Βαρουφάκης δεν ξέρει τι λέει και τι υπογράφει. Η απάντηση του Μαξίμου

Αυστηρή κριτική στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Γ. Βαρουφάκης, ασκεί σε αναλυτικό non paper η Νέα Δημοκρατία.
«Όσο μιλάει, τόσο δείχνει ότι δεν ξέρει τι λέει, δεν ξέρει γιατί ακριβώς μιλάει και δεν ξέρει τι έχει υπογράψει», σημειώνει, ενώ στη συνέχεια αποδομεί βήμα – βήμα τις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη αναφορικά με την ελληνική οικονομία.

- Για τη δημιουργική ασάφεια: «Στην αρχή ισχυριζόταν ότι η «δημιουργική ασάφεια» της τελευταίας απόφασης του Eurogroup, ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας. Τώρα αποκαλύπτει ότι την ασάφεια, του τη ζήτησαν… οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών, για να περάσουν ευκολότερα την χρονική επέκταση από τα Κοινοβούλιά τους. Καταλαβαίνει τι μήνυμα στέλνει στα ξένα Κοινοβούλια; Μπορεί να αντιληφθεί τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει;».
- Για τα πλεονάσματα: «Στο θέμα των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια (μετά το 2015), που εμείς είχαμε πρόθεση να τα αλλάξουμε, δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Ο ίδιος νομίζει ότι αυτά τα πλεονάσματα έχουν πλέον αλλάξει. Δεν κατάλαβε τι υπέγραψε: το κείμενο λέει ρητά ότι παραμένουν τα «κατάλληλα πλεονάσματα», όπως προβλέπονται στην απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 (4,5% του ΑΕΠ).
Μόνο για το 2015 μπορεί να αλλάξει το πλεόνασμα (3%) λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση. Ποιος θα το «λάβει υπόψη»; Οι «θεσμοί» (institutions), δηλαδή η Τρόϊκα, όπως με απόλυτη σαφήνεια λέει η απόφαση. Όχι ο ίδιος. Χώρια που όσο πέσουμε κάτω από το 3%, θα μας το δανείσουν. ΔηλαδήθαμαςβάλουνσενέοΜνημόνιο»…
(Στοσημείοαυτόπαρατίθεταιτοακριβέςκείμενοτηςαπόφασηςστααγγλικά: «Τhe Greek committed to ensure the appropriate primary fiscal surpluses, or financing proceeds, required to guarantee debt sustainability in line with the November 2012 Eurogroup statement. The institutions will, for the 2015 primary surplus target, take the economic circumstances in 2015 into account»).

- Για την τελευταία δόση: «Ο κ. Βαρουφάκης, μέχρι πριν μια βδομάδα, έλεγε ότι δεν έχει ανάγκη τα χρήματα της τελευταίας δόσης. Τώρα λέει ότι χωρίς αυτά, η χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα. Πότε το κατάλαβε; Μετά την απόφαση της ‘δημιουργικής ασάφειας’;».
- Για τον ΦΠΑ: «Υποστηρίζει ότι στο ζήτημα του ΦΠΑ θα βρει «κάποιο προϊόν άνευ σημασίας» να του αυξήσει το ΦΠΑ για να δείξει «καλή θέληση». Δεν ξέρει, προφανώς, ότι μπορεί να αυξήσει τους συντελεστές σε μια ολόκληρη κατηγορία, ή να πάρει ένα είδος και να το ανεβάσει κατηγορία. Αλλά δεν μπορεί να πάρει ένα είδος και να το αυξήσει ‘λίγο’, χωρίς να το πάει σε άλλη κατηγορία. Εδώ μετράει η εκτίμηση φορολογικής απόδοσης. Κι όταν θα μπει στα νούμερα, τότε θα δει τι ακριβώς σημαίνει ‘διαπραγμάτευση’.
Οι επιλογές του από τη χαμηλότερη κατηγορία (6,5% ΦΠΑ) είναι: ξενοδοχεία, φάρμακα, βιβλία, θέατρα. Καθώς και η κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά του Αιγαίου. Και η επόμενη κατηγορία είναι 13% ΦΠΑ».
Είπε κι αλήθειες…
Όπως, ότι ήταν λάθος να βγαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και να λένε «μη πληρώνετε τον ΕΝΦΙΑ», ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο όταν θα υπάρξουν επενδύσεις-ανάκαμψη-έξοδος στις αγορές και ότι η απόφαση του Eurogroup είναι μεταβατική – «μόνο που οδηγεί προς νέο Μνημόνιο».

Η απάντηση του Μαξίμου
«Η ΝΔ του κ. Σαμαρά, με non paper, περήφανη για τα μνημόνια που έχει υπογράψει, προσπαθεί να πείσει τα στελέχη της –την κοινωνία αποκλείεται!- ότι τα μνημόνια συνεχίζονται. Ας το πάρει απόφαση ο κ. Σαμαράς: η τρόικα τελείωσε και μαζί οι εκπρόσωποί της!
Του θυμίζουμε τι έλεγε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, «λαγός τη φτέρη έσειε.. κακό της κεφαλής του»! Ας προσέχει, λοιπόν… » είναι η απάντηση με non paper του Μαξίμου στο non paper της Ν.Δ

  [crashonline.gr]
27/2/15
--
-

4 comments:

  1. Τέσσερα νομοσχέδια και Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια ...

    «Τα μνημόνια τελείωσαν τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά. Έχουμε πετύχει τους βασικούς προγραμματικούς στόχους που είχαμε θέσει. Η χώρας μας βγαίνει πιο δυνατή και πιο περήφανη απ' αυτή τη διαδικασία πραγματικής διαπραγμάτευσης».

    Αυτά είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός που ανακοίνωσε τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης...................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113468076
    27/2/15

    ReplyDelete
  2. Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο...

    Με τη συμφωνία του Eurogroup έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίμονης διαπραγμάτευσης, τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Η χώρα πέτυχε τους προκαταρκτικούς στόχους που είχε θέσει σε αυτή τη φάση, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε με παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά σαφή διαχωρισμό της με τα μνημόνια που την συνόδευαν.

    «Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά» συνέχισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι οι ευρωπαίοι απέσυραν την επιμονή για ανέφικτα πλεονάσματα και επιβεβαίωσαν ότι πρέπει να ανοίξει η διαπραγμάτευση για το χρέος και την αποπληρωμή του.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι απογοητεύτηκαν ορισμένοι που πόνταραν σε αποτυχία της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο, για το οποίο μιλά η Αντιπολίτευση.
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=286048&-V=articles
    27/2/15

    ReplyDelete
  3. Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη περί «δημιουργικής ασάφειας» στη συμφωνία με τους εταίρους και επιμένει στην ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 4,5%, όπως αναφέρει η Deutsche Welle...

    Aμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο για την παράταση του τρέχοντος δανειακού προγράμματος, το ελληνικό πρόβλημα απασχόλησε και το καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής. Αφορμή για της ερωτήσεις προς τους εκπροσώπους των υπουργείων έδωσαν οι σημερινές δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σύμφωνα με τις οποίες οι εταίροι ήταν εκείνοι που ήθελαν ασαφείς διατυπώσεις στη συμφωνία παράτασης.

    Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, από την πλευρά της, διέψευσε τον κ. Βαρουφάκη λέγοντας ότι δεν υπήρξε «καμία μυστική συνεννόηση στο Eurogroup» ούτε για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων ούτε για το πρωτογενές πλεόνασμα. Όπως διευκρίνισε μόνο για το 2015 το Eurogroup αποφάσισε να ληφθούν υπόψη οι «οικονομικές περιστάσεις»......................http://www.zougla.gr/politiki/article/kamia-mistiki-sinenoisi-sto-eurogroup

    ReplyDelete
  4. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Με ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για επίδειξη τζάμπα μαγκιάς και δηλώνει ότι η Κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και προσβάλλει το Κοινοβούλιο....

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

    “Αρχίζοντας από την κατάληξη της ομιλίας του κ. Τσίπρα καλωσορίζουμε τη δέσμευσή του να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Προφανώς τα μνημόνια 1, 2 και τώρα 3.

    Θα υποχρεωθεί έτσι η κυβέρνηση να συζητήσει στην ολομέλεια της Βουλής το πού ήταν η χώρα πριν τις εκλογές και πόσα βήματα πίσω βρίσκεται ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές.

    Η δε εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια θα είναι ένα φόρουμ διαρκούς διερεύνησης όχι μόνο για το πώς φτάσαμε το 2009 στην ανεξέλεγκτη κρίση, για το πώς απέφυγε η χώρα την ασύντακτη χρεοκοπία, αλλά και για το πώς τώρα εν έτει 2015 μπαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο και βαδίζει με φόρα στο μνημόνιο 3....................http://www.protothema.gr/politics/article/455368/pasok-epideixi-tzaba-magias-i-omilia-tsipra-sto-upourgiko-sumvoulio/
    27/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin