Wednesday, February 4, 2015

Θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ βάζουν οι Γερμανοί

Η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στη ΝΑΤΟ με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, εκτιμά η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας. Στον αντίποδα, για τη συνέχιση της καλής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε τον γ.γ. της Συμμαχίας, και τον αναπληρωτή γ.γ., ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Τετάρτη (4/2) στις Βρυξέλλες...

Ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις άλλες χώρες, εκτός του ΝΑΤΟ, «δεν πρόκειται να πλήξουν τις καλές σχέσεις μας με τη Συμμαχία και θα παραμείνουμε στα πλαίσια των συμφωνιών».
Θορυβημένη η Γερμανία
Τη θέση της στο ΝΑΤΟ ρισκάρει η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, εκτιμά η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η Γερμανίδα υπουργός, σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη (5/2) στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: «Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», για να καταλήξει: «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα».
  [efsyn.gr]
4/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin