Thursday, February 12, 2015

Μια Έντιμη Ευκαιρία για την Ελλάδα Ζητά ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν (Να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία)

Να είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται μια έντιμη, καλή ευκαιρία, ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες...

Ο καγκελάριος τόνισε, πως «πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία, όταν η Μαδρίτη χρειαζόταν χρήματα για τις τράπεζές της αλλά δεν ήθελε να μπει σε πρόγραμμα και τότε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κατέστη δυνατόν να βρεθεί από κοινού μια λύση».

Ο κ. Φάιμαν διαμήνυσε για άλλη μια φορά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν ποιος θα τους εκπροσωπεί και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να υπάρξει απέναντι στην τωρινή ελληνική κυβέρνηση μια εξίσου έντιμη στάση, όπως προς όλες τις άλλες κυβερνήσεις.

«Θα πρέπει να προσεγγίσουμε μεταξύ μας και να μην περιμένουμε να αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση» επισήμανε ο καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να ζητά την τήρηση των συμφωνιών, αλλά και να υπάρχει αμοιβαία προσέγγιση, για να βρεθεί ένας δρόμος.

Ο ίδιος πιστεύει, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αναζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα δρόμους ως δυνατότητες γεφυρώματος για να εξετάσουν αν είναι σωστά αυτά που λέει η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία, θέλει, όπως ανέφερε ο κ. Φάιμαν, να αντικαταστήσει αναποτελεσματικά και αντικοινωνικά μέτρα με την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς, και εδώ θα πρέπει η ΕΕ να δείξει ότι υποστηρίζει εξ αρχής αυτό τον δρόμο, με ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση των συμφωνιών.
Πηγή: Euro2day

 [energia.gr]
12/2/15
-------------------
  • Bundesbank: Όχι στη χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος ...

Το ενδεχόμενο χαλάρωσης των όρων του ελληνικού προγράμματος βοήθειας απέρριψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, επισημαίνοντας ότι η βοήθεια μπορεί να δίδεται μόνον εφόσον τηρούνται οι δεσμεύσεις.
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη. Αλλά η στήριξη μπορεί να παρασχεθεί μόνο εφόσον τηρούνται οι συναφθείσες συμφωνίες», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν σε εκδήλωση στο Λονδίνο και επισήμανε ότι περισσότερες ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα φέρουν σχεδόν καθόλου αύξηση της ρευστότητας, καθώς τα επιτόκια είναι ήδη πολύ χαμηλά. Τόνισε ωστόσο την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. 

[zougla.gr] 
12/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

 Related:

3 comments:

  1. Ξεκινά συνεργασία με τους δανειστές σε τεχνικό επίπεδο εν όψει Eurogroup ...

    Η Ελλάδα και η Eυρωζώνη αποφάσισαν να ξεκινήσουν εργασίες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου.

    Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίζουν συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές ώστε να επιχειρηθεί να γίνει προπαρασκευαστικό έργο» εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Αυτό που αναζητείται -πρόσθεσε ο εκπρόσωπος- είναι μια «κοινή βάση» ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις προτάσεις της Αθήνας.......................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231385293
    12/2/15

    ReplyDelete
  2. «Ελλάδα και Γερμανία κινούνται προς έναν συμβιβασμό» μετέδωσε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης το Bloomberg επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες...

    Η Γερμανία, υποστηρίζει το πρακτορείο που επικαλείται δύο αξιωματούχους του Βερολίνου, δεν θα επιμείνει σε όλα τα δεδομένα του υπάρχοντος προγράμματος. Για όσο το πρόγραμμα παρατείνεται η Γερμανία θα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ύψος του πλοενάσματος και τους όρους για να υπάρξει εκποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων................http://www.protothema.gr/economy/article/451116/bloomberg-ellada-kai-germania-kinoudai-pros-enan-sumvivasmo/
    12/2/14

    ReplyDelete
  3. Βάιντμαν: Στήριξη στην Ελλάδα μόνο με τήρηση των δεσμεύσεων...

    «Η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη, αλλά η στήριξη μπορεί να παρασχεθεί μόνο εφόσον τηρούνται οι συναφθείσες συμφωνίες», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

    Επισήμανε ακόμη ότι περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους δεν θα βελτιώσει σχεδόν καθόλου τις συνθήκες ρευστότητας της Ελλάδας.

    Πρόσθεσε πως περαιτέρω χαλάρωση των συμφωνημένων στόχων θα ήταν αντιπαραγωγική στις προσπάθειες για ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/915681/baintman-stiriksi-stin-ellada-mono-me-tirisi-ton-desmeuseon

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin