Tuesday, March 17, 2015

Νέα διάψευση των περί «παγώματος» του ΕΣΠΑ

 Μια ακόμη διάψευση κυριακάτικου δημοσιεύματος για «πάγωμα» της πρόσβασης ΕΣΠΑ ήρθε, αυτή τη φορά από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη.

«Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν υπάρχουν διακοπές, αναστολές ή οποιοδήποτε είδος "παγώματος" πληρωμών για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Καρβούνης στο ΑΜΠΕ.

Το υπουργείο Οικονομίας χαρακτήρισε τη Δευτέρα παντελώς ανυπόστατες τις σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία «άτυπη» ενημέρωση των ελληνικών αρχών από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, ούτε συζητήθηκαν θέματα τεχνικών δυσκολιών για τις διαχειριστικές αρχές, όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ενδεικτικό της αστοχίας του δημοσιεύματος είναι το γεγονός πως στις 26 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Ετήσια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα θέματα που αφορούν στην ομαλή ολοκλήρωση των προγραμμάτων της περιόδου 2007–2013 όσο και στις διαδικασίες έγκαιρης ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014–2020. Η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, ήταν παραγωγικότατη και σε άριστο κλίμα και βεβαίως από καμία πλευρά δεν τέθηκαν ζητήματα «παγώματος» ή αναστολής πληρωμών του ΕΣΠΑ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

  [naftemporiki.gr]
17/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin