Wednesday, March 18, 2015

Νέα παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Νέα ισχυρότατη παρέμβαση προς την πλευρά της Γερμανίδας Καγκελαρίου επιχείρησε ξανά ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στην προσπάθεια του να πείσει την κ. Αγγελα Μέρκελ να συμφωνήσει σε λύση για το ελληνικό πρόβλημα, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες, περισσότερο παρά ποτέ, στο Λευκό Οίκο και στο υπουργείο Οικονομικών αισθάνονται ότι η ελληνική κρίση επηρεάζει την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ο κ. Ομπάμα της ζήτησε να βρεθεί μια λύση μέσα από συνεργασία, μια λύση που θα δοθεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, καθώς ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή οικονομική σταθερότητα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση επανεξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα οικοδομεί επί των προσφάτων μεταρρυθμίσεων ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη παραμένοντας στη ζώνη του ευρώ.
Μιχάλης Ιγνατίου
 ethnos.gr
18/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
---
 

2 comments:

  1. Ομπάμα προς Μέρκελ: Ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα εντός ευρώ...

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνομίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

    Όπως σημειώνεται, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

    » Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

    Ακόμη, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου υπογραμμίζεται ότι «επίσης, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης»...............http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231393841
    18/3/15

    ReplyDelete
  2. Obama und Merkel: Russland-Sanktionen erst nach Erfüllung der Minsk-Abkommen locker..

    Die gegen Russland wegen seiner Ukraine-Politik verhängten Sanktionen werden erst nach der Erfüllung der Minsker Abkommen locker gemacht. Darauf einigten sich US-Präsident Barack Obama und Bundeskanzlerin Angela Merkel am Mittwoch bei einem Telefonat.

    „Die beiden Politiker kamen darin überein, dass es darauf ankommt, drei Minsker Vereinbarungen vollständig und schnell zu realisieren, damit der Ukraine-Konflikt friedlich beigelegt wird“, teilte das Weiße Haus in Washington nach dem Telefongespräch mit.........................http://de.sputniknews.com/politik/20150318/301553529.html#ixzz3UlnEBCdm
    18/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin