Saturday, March 28, 2015

Η Ελλάδα πωλεί το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ. "Άδειασμα" Γ. Δραγασάκη από Θ. Δρίτσα για τον ΟΛΠ

H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Εκτός από την Cosco για τον ΟΛΠ ενδιαφέρονται η ICTS από τις Φιλιππίνες και η APM Terminals από την Ολλανδία, θυγατρική της δανικής Maersk, του μεγαλύτερου στον κόσμο παίκτη μεταφοράς κοντέινερ.

Ο κ. Δραγασάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.

   http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=288472&-V=articles
28/3/15
--------------------------------
  • "Άδειασμα" Γ. Δραγασάκη από Θ. Δρίτσα για τον ΟΛΠ....

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής.

Ότι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε:

«Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  http://www.capital.gr/News.asp?id=2266572
28/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
----
 

4 comments:

  1. «Οι Έλληνες πουλάνε το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ» λένε οι Κινέζοι...

    Νέα τροπή στην υπόθεση της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς δίνουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο τις επικαλείται, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, υποστήριξε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που έχει στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

    Η Cosco και άλλοι πλειοδότες «μπορούν να κάνουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, σύμφωνα με το Xinhua, με το Reuters να αποδίδει την αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στην ανάγκη εύρεσης χρημάτων, μετά την καθυστέρησης της συμφωνίας με τους δανειστές.

    Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μέχρι και σήμερα δεν έχει ποτέ αναιρέσει τις αρχικές του τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ δεν ιδιωτικοποιούνται................http://www.efsyn.gr/arthro/oi-ellines-poylane-pleiopsifiko-paketo-toy-olp-lene-oi-kinezoi
    28/3/15

    ReplyDelete
  2. «Πωλητήριο» στον ΟΛΠ έβαλε από την Κίνα ο Γ. Δραγασάκης ...

    H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.
    Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» επισήμανε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222812
    28/3/15

    ReplyDelete
  3. Επικρίσεις Μ. Βαρβιτσιώτη στην κυβέρνηση για το θέμα του ΟΛΠ...

    «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω. Το "όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο", μεταφράστηκε σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγράμματος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο κινεζικό πρακτορείο για το θέμα του ΟΛΠ.

    Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, οι αποκρατικοποιήσεις είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί σε αποσπασματικές δηλώσεις, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργήσουν ανασφάλεια στους επενδυτές για τις προθέσεις της κυβέρνησης και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.
    Πηγή: ΑΜΠΕ
    28/3/15

    ReplyDelete
  4. Κινέζοι για Δραγασάκη: Θα κρατήσει τον λόγο του για την COSCO, οι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ όμως;...

    Με άρθρο του το κινεζικό σάιτ«People’s Daily», υποστηρίζει ότι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Κοτζιας υποστηρίζουν τα πλάνα της κινεζικής κυβέρνησης για την COSCO.

    Η παρουσία τους επί κινεζικού εδάφους ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τερματιστούν οι προηγούμενες παρεξηγήσεις, έτσι όπως είχαν προκληθεί με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ξεδιάλυνε τις αντιφατικές δηλώσεις

    Το άρθρο αναφέρει πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είχε θέσει σε κατάσταση συναγερμού την αντίστοιχη της Κίνας, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν μια αντιφατική κατάσταση. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν την επένδυση της COSCO στον Πειραιά, αλλά υπήρχαν και άλλα που τάσσονταν εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Αυτή την επαμφοτερίζουσα στάση προσπάθησε να ξεδιαλύνει ο κ. Δραγασάκης, αναφέρει το ρεπορτάζ, στη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Μα Κάι. Στις μεταξύ τους συνομιλίες ισχυρίστηκε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα πραγματοποιηθεί και κάλεσε τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της COSCO, να υποβάλουν προσφορές.

    Το σχέδιο Δραγασάκη είναι να υπάρξει μια ευρύτερη κοινοπραξία στην οποία το ελληνικό κράτος θα παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο. «Ο κ. Δραγασάκης θα κρατήσει το λόγο του. Είναι, άλλωστε, κάτι που υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση και στους πιστωτές της στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις τους»...............http://www.crashonline.gr/κινέζοι-για-δραγασάκη-θα-κρατήσει-τον/
    3/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin