Sunday, March 22, 2015

Λεφτά στην Ελλάδα μετά τις μεταρρυθμίσεις (Ντε Γκίντος)

Στη γραμμή Μέρκελ κινείται ο Ισπανός υπουργός Λουίς Ντε Γκίντος, ο οποίος μιλώντας στους Financial Times αναφέρει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει κάποια έκτακτη οικονομική βοήθεια από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ εάν πρώτα δεν ψηφίσει και δεν άρχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται.
 
"Θα εξετάσουμε εάν και κατά πόσο η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά ολοκληρωμένη ή όχι. Δεν θα υπάρξει καμία εκταμίευση προτού υπάρξει ένας πραγματικός έλεγχος ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και προωθούνται", είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει χαθεί χρόνος, ενώ στρέφει τα πυρά του κατά της Ελλάδας λέγοντας πως οι επαφές "δεν ήταν εξαιρετικές" και η ελληνική κυβέρνηση "δεν έχει κάνει πολλούς φίλους". Ο Ισπανός υπουργός υπογραμμίζει πως οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο της Ελλάδα και προσθέτει:

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις διαφορετικών απόψεων - σε καμία περίπτωση. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν δυνητικές αποκλίσεις, αλλά αυτές οι αποκλίσεις δεν υπάρχουν".


  • Ο Λουίς ντε Γκίντος υπογραμμίζει πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ένα πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να απομακρυνθεί από "μονομερή μέτρα", όπως ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
  • Ο Ισπανός πολιτικός τονίζει ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι το σενάριο μιας εξόδου από το ευρώ και αναφερόμενος στην αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων αναφέρει:
  • "Υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές: η πρώτη είναι ότι δεν φεύγει κανείς. Η δεύτερη είναι ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες. Θα είναι αποτυχία για την Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο μέλος να φύγει από το ευρώ. Αλλά θα είναι όμοια η μεγαλύτερη αποτυχία να σπάσουν οι κανόνες μας".

Υπερασπιζόμενος την κυβέρνηση Σαμαρά είπε πως έλαβε μέτρα που έφεραν την Ελλάδα ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης, ενώ εξηγώντας τι πρέπει να γίνει στο μέλλον είπε:

"Το θέμα είναι να βάλουμε την Ελλάδα ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Πρέπει να το κάνουμε αυτό μέσω μέτρων που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, αυξάνουν την παραγωγή, σπάνε τα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια, δημιουργούν ένα κατάλληλο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ένα πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Αυτά είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν – όχι επειδή επιβλήθηκαν από τους ευρωπαϊκούς θεσμους, ή την τρόικα ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε. Αλλά επειδή είναι ο μόνος δρόμος για να πάει η Ελλάδα μπροστά".

  Πηγή: Mega
  ethnos.gr
22/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin