Wednesday, March 11, 2015

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στο πώς θα εργαστούμε» λέει αξιωματούχος της ΕΕ - την Πέμπτη κλιμάκια στην Αθήνα

Σε φορτισμένο κλίμα, εξαιτίας τόσο των τελεσιγράφων προς την Αθήνα από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και της κλιμάκωσης της ρητορικής κατά των δανειστών - με υπουργούς να καταγγέλλουν «μπανανία» και την κυβέρνηση να θέτει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων - ξεκίνησαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει η Ελλάδα.

Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος είναι το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να υπάρξει «ήρεμη πολιτική ατμόσφαιρα» για τις συζητήσεις. 

  • Είναι σημαντικό οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών να διεξαχθούν σε «ήρεμη πολιτικά ατμόσφαιρα, προκειμένου να έχουν αίσια έκβαση» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε έμμεση παρέμβαση-σύσταση προς Βερολίνο και Αθήνα.
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) σε αίθουσα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ορίστηκε ο οικονομολόγος Νίκος Θεοχαράκης.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια συνάντηση από την εκλογή της νέας κυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου.

Αξιωματούχοι της ΕΕ είπαν στο Reuters ότι δεν αναμένουν συγκεκριμένα αποτελέσματα από την πρώτη συνάντηση, ενώ πρόσθεσαν ότι δεν θα εξεταστεί η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.

«Θα συζητήσουν για τον τρόπο εργασίας», είπε ευρωπαίος αξιωματούχος. «Πρέπει να συμφωνήσουν στο πώς θα εργαστούν και γι' αυτό δεν θα είναι μια μακρά συνάντηση»...................http://www.tanea.gr/news/economy/article/5217786/brykselles-stis-15-00-arxizoyn-oi-texnikes-syzhthseis-gia-tis-ellhnikes-protaseis/

11/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 ---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin