Saturday, March 21, 2015

Δεν υπάρχει δόση χωρίς αξιολόγηση

Τις προτάσεις με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση αναμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχιση της ομαλότητας στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, οποιαδήποτε εκταμίευση της επόμενης δόσης θα γίνει μόνο εφόσον οι θεσμοί παρουσιάσουν μια αποτίμηση για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και αυτή εγκριθεί από το Eurogroup.

Επανέλαβε ότι βάση αναφοράς είναι η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι αυτό καταδεικνύει ότι θα υπάρξει εκταμίευση αν πραγματικά οι θεσμοί συμφωνήσουν ότι έχουν υπάρξει μέτρα. Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας παράτασης της δανειακής της σύμβασης η οποία συνήφθη τον Φεβρουάριο, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενο Grexit και Grexident, επανέλαβε ότι «κάνουμε ό,τι περνάει από χέρι μας για να διαμορφώσουμε μια διέξοδο ώσετε να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο του ευρώ και χθες εργαστηκαμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στο μεταξύ, τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, εντός του 2015, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ευθύνη για την υποβοήθηση της Ελλάδας θα τη φέρει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και την Ελλάδα έργα, είπε ότι το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ανέφερε ότι οι συζητήσεις ήταν χρήσιμες στον βαθμό που βοήθησαν τους πάντες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις δεν υπάρχουν παρανοήσεις ως προς το τι θα πρέπει να γίνει.

   elzoni.gr
21/3/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin